Notícia

Més de 65.000 forfets al Pont del a Puríssima al Pirineu lleidatà

La xifra supera en 20.000 a les dades del pont de fa un any

boi taull,telecadira
Imatge de Boí Taüll aquest divendres 6 de desembre Autor/a: Facebook Boí Taüll
El Patronat de Turisme de la Diputació, els diferents subsectors d’allotjament turístic i les mateixes estacions d’esquí valoren de forma molt positiva el balanç del pont de la Puríssima que ha tingut un nivell d’ocupació a les zones del Pirineu amb estacions d’esquí al voltant del 90 %, uns 5 punts per sobre de les previsions fetes inicialment.


El sector turístic de la demarcació de Lleida ha complert les expectatives d’aquest llarg cap de setmana de la Puríssima i el nivell d’ocupació s’ha situat al voltant d’un 90 % aproximadament, 5 punts per sobre de les previsions fetes inicialment pel Patronat de Turisme. Per la seva banda, les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida que han estat obertes aquests tres dies de pont de la Constitució i la Puríssima han venut més de 65.000 forfets, uns 20.000 més que en el pont de fa un any, en què hi havia un dia més de vacances.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha valorat de forma molt positiva el comportament turístic que han registrat les comarques de Lleida en aquest llarg cap de setmana de tres dies que ha generat una alta ocupació turística i ha explicat que amb aquests resultats “es compleix amb les expectatives del sector i ens permet encarar amb força optimisme les properes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis”.

Pujol també ha volgut remarcar que “els turistes que han visitat les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida han pogut gaudir de la bona qualitat de la neu i de l’esquí a la zona del Pirineu," entre d’altres.

El bon temps un bon aliat en aquest pont

Les bones condicions per a la pràctica de l’esquí alpí i els nombrosos quilòmetres de pistes que han ofert les estacions de Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot i Port Ainé, com també la de Port del Comte però amb només 5 km esquiables, i el bon temps que ha fet aquest tres dies de pont han complert les expectatives i els milers d’esquiadors han pogut encetar amb satisfacció la nova temporada. L’estació d’Espot ha inaugurat precisament aquest pont la nova temporada i el nou telecadira de La Roca, una de les principals novetats del sector aquesta temporada 2019-2020.

També tots els complexos de nòrdic han estat oberts al públic per usos turístics i raquetes per aquestes dates i també han gaudit de molt bona resposta per part del públic que han omplert els refugis i els restaurants. L’estació mixta de Tavascan, que ha encetat la temporada aquest cap de setmana, ha ofert 14 quilòmetres del circuit d’esquí nòrdic i raquetes i ha posat en funcionament el telecadira només per a usos turístics. Pel que fa a les estacions de nòrdic d’Aransa, Lles de Cerdanya, Virós-VallFerrera, Sant Joan de l’Erm i Tuixent-la Vansa han estat obertes per a raquetes i usos turístics.

El balanç provisional d’aquest pont de la Constitució ha permès superar el primer test de la temporada d’esquí 2019/2020 al Pirineu de Lleida amb més de 65.000 forfets venuts i amb unes bones perspectives de cara a les pròximes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis.

Aquest és un nombre provisional de venda de forfets, en espera que els diferents centres d’hivern del Pirineu lleidatà tanquin les xifres definitives d’aquest període.

El dissabte, dia 7 de desembre , va ser el dia de major afluència d’esquiadors a les diferents estacions d’esquí. Divendres, va ser el primer dia que milers d’esquiadors van començar a omplir les pistes i avui diumenge ha estat el dia més fluix a per ser el dia de tornada per a la gran majoria. En canvi, a l’estació de Baqueira Beret a la Val d’Aran, avui diumenge també gaudeixen d’un bon nombre d’esquiadors degut a que molts d’ells provenen de diferents comunitats on demà dilluns també es festiu.

Els més de 65.000 forfets pel pont d’enguany se situa en 20.000 més que el pont del 2018, que amb 4 dies es va tancar amb 45.000 forfets venuts que sumats als gairebé 10.000 del cap de setmana anterior al pont va donar una xifra d’uns 55.000 forfets durant els 9 dies. El millor resultat del pont en els darrers 5 anys el trobem en els anys 2017 i 2016 quan tots dos anys van donar lloc a 9 dies de pont en escaure’s en el calendari la festivitat de la Constitució i la de la Puríssima en dies laborables a meitat de setmana i es van poder sumar al balanç final l’activitat dels dos caps de setmana amb un resultat de 95.000 forfets venuts el 2017 i de 90.000 l’any 2016. En canvi l’any 2015 amb 4 dies de pont van ser 69.000, i el 2014 amb un pont de tres dies com enguany se’n van vendre 20.000.

Cal recordar que l’objectiu del Patronat de Turisme per a aquesta nova temporada d’esquí 2019/2020 és superar els 1.350.000 forfets venuts, per assolir el millor resultat de les darreres 13 temporades.

Bona ocupació als establiments turístics

Quant a l’ocupació turística, el pont de la Constitució s’ha tancat de manera molt satisfactòria i una mica per sobre de les previsions fetes inicialment. La mitjana d’ocupació al Pirineu de Lleida estaria al voltant dels 90 % entre les diferents modalitats d’allotjament turístic. Als hotels de la zona de pistes s’ha arribat a fregar en alguns casos la plena ocupació.

Per sectors, l’ocupació hotelera s’ha situat a les comarques del Pirineu amb estacions d’esquí d’entre el 90 i el 95 i en menor percentatge a la resta de les comarques del territori, tot i que també amb un bon comportament. Aquest seria també el cas dels establiments d’hoteleria situats al voltant de l’estació de Port del Comte que ha tingut oberta l’estació de forma parcial per la falta de neu suficient i el nivell d’ocupació ha arribat fins al 70 %.

El turisme rural a l’igual que el sector del càmping, quan les places de bungalous, també han experimentat una molt bona ocupació en el conjunt de la demarcació. El turisme rural ha tingut en aquests 3 dies una ocupació que s’ha situat en el 90 % tant a les contrades de la plana com a les del Pirineu i en molts casos s’ha arribat a la plena ocupació.

Quant als càmpings, les places de bungalous del conjunt de la demarcació oberts en aquestes dates han tingut una mitjana d’ocupació del 95 % durant aquest pont. El molts casos no s’ha arribat a la plena ocupació pel fet que algunes de les reserves s’han fet per dues nits i no per tres.

D’altra banda, al marge dels establiments d’allotjament turístic reglat, les segones residències han tingut força activitat en aquestes dates.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny