Notícia

Prop de 6.000 esquiadors han optat per Arcalís a la Puríssima 2019

Per als pròxims dies s’esperen nevades que faran augmentar el gruix de neu

portelles,arcalis
Prop de 6.000 esquiadors han optat per Arcalís a la Puríssima 2019 Autor/a: Arcalís
Arcalís rep prop de 6.000 esquiadors durant el Pont de la Puríssima. Els visitants han valorat molt positivament les magnífiques condicions de neu pols.


Arcalis-teleesquiImatge d'aquest pont de la Puríssima a Arcalís (Foto: Arcalís).

Pont de la Puríssima positiu per a l’estació d’Arcalís, seguint la tendència dels darrers anys. La qualitat de la neu pols a totes les cotes i una meteorologia favorable durant els dies festius han estat els factors determinants. No obstant això, encara hi ha comunitats autònomes espanyoles que han traslladat el festiu del dia 8, i per això s’esperen esquiadors que han allargat el pont fins aquest dilluns. De moment, i a falta de tancar les dades d’aquest últim dia, el balanç és positiu, amb un lleuger increment pel que fa d’esquiadors en comparació a l’any passat, quan el pont va ser més llarg.

Les millores als restaurants, tant pel que fa a la gastronomia com a les infraestructures, també han estat molt bé valorades i en aquest cas l’augment ha anat lligat al fet que el Telecabina Tristaina hagi estat operatiu (és el primer pont de la Puríssima per al giny, que es va inaugurar el 22 de desembre del 2018) ja que moltes persones l’han fet servir amb el passi de vianants, arribant fins a la Coma. La cota de neu s’ha mantingut entre els 30-50 cm de neu pols.
 
A destacar l’alta demanda del servei de transport privat i gratuït que l’estació posa a disposició dels clients allotjats a establiments turístics del país. Un vehicle recull els esquiadors a la porta de l’allotjament i els torna un cop acaba la jornada d’esquí. Actualment és un dels serveis millor valorats pels clients de l’estació, ja que facilita l’arribada a peu de pistes, sense dependre d’un mitjà de transport.
 
Finalment, des de l’estació, s’ha posat en relleu l’esforç que s’ha fet per mantenir les pistes obertes des de l’obertura el passat 16 de novembre, tant pel que fa al treball al terreny com a la producció de neu, que ha permès arribar a la data amb unes excel·lents condicions de neu. El percentatge d’obertura durant el pont s’ha mantingut al voltant del 90%, com s’havia previst. El director de l’estació Xabier Ajona, ha destacat que els clients han valorat moltíssim l’estat de la neu, que s’ha mantingut en magnífiques condicions pols durant tots els dies i que en general, els clients han estat molt satisfets i així ens ho han fet saber.
 
Les previsions són optimistes, i per als pròxims dies s’esperen nevades que faran augmentar el gruix de neu. Es treballa per poder continuar oferint aquest percentatge i ampliar-lo a mesura que les condicions del terreny així ho possibilitin.
 
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny