Notícia

Vallter tanca la Puríssima amb més de 4.000 visitants

Els accessos es van tancar dues hores el dissabte per l'alta afluència

vallter,atomic,llevantada
Així va deixar Vallter la llevantada de dijhous passat Autor/a: Oriol Cornet
Les tres estacions d'esquí gironines tanquen un pont de la Puríssima "esplèndid" que ha deixat ocupacions "molt altes". Una de les que més neu oferia en aquest Pont de la Puríssima ha estat Vallter, beneficiada especialment per la llevantada de dijous passat. Per l'estació de Setcases hi han passat 4.500 visitants, segons dades d'ACN.


Les estacions d'esquí gironines celebren que el pont de la Puríssima ha estat "esplèndid" en l'ocupació tant en les pistes d'esquí com en l'hostaleria de la zona. El sector reconeix que "s'ha treballat molt" i a diferents comarques com el Ripollès i la Cerdanya, però també en altres com Garrotxa i Berguedà. A més, la qualitat de la neu també ha atret els amants de l'esquí. I és que a banda de la produïda, la llevantada de dijous va deixar gruixos de neu "importants" i de qualitat 'pols'.

Així doncs les bones perspectives s'han complert, i al llarg del pont de la Puríssima s'han enregistrat bones xifres d'ocupació tant a les pistes d'esquí de les estacions, com en els restaurants i els hotels. Una de les estacions que més se n'ha beneficiat dels tres dies ha estat Vallter 2000, que segons dades facilitades per ACN, per les instal·lacions hi han passat fins a 4.300 visitants, entre esquiadors i turistes. Aquesta xifra superaria en un 15% les dades de la Puríssima de 2018.

Accessos tancats dues hores per l'alta afluència d'esquiadors

El comunicat de neu de Vallter per aquests tres dies del Pont era ben seductor per a esquiadors i visitants: "entre 20 i 40 cm de neu pols, 90% dels remuntadors i un 50% de les pistes obertes". Això ha provocat que l'afluència a l'estació de Setcases hagi estat molt alta els tres dies del Pont, però especialment ho va ser el dissabte.

De fet, dissabte, els responsables de l'estació es van veure obligats a tallar els accessos a l'estació unes poques hores per evitar que la carretera pogués quedar col·lapsada. No només va influir en l'alta afluència el comunicat de neu. A Vallter, com a totes les estacions del Pirineu, centenars de vehicles de visitants que "només" pugen "a tocar la neu" es van veure doblement atrets per la neu i el bon temps, el que va propiciar que els aparcaments i els accessos quedessin al límit de la seva capacitat.

No és la primera vegada que passa i com és habitual l'estació va haver de restringir unes hores els accessos. L'estació va informar via twitterdel tancament temporal.
 


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny