Notícia

Barcelona, a punt per celebrar el Preolímpic d’hoquei gel

A partir de demà la pista de gel del FC Barcelona acollirà el Preolímpic d’hoquei gel

hoquei,gel,presentacio
Barcelona, a punt per celebrar el Preolímpic d’hoquei gel Autor/a: FCEH
Del 13 al 15 de desembre, la pista de gel del FC Barcelona acollirà el Preolímpic d’hoquei gel, amb una plaça en joc per a la següent ronda de classificació per als JJ.OO. de 2022. Espanya, amb cinc jugadors catalans, Holanda, Mèxic i la Xina Taipei són les quatre seleccions participants.


Les instal·lacions del FC Barcelona van acollir, el passat 3 de desembre, la presentació oficial del Preolímpic d’hoquei gel, un important esdeveniment de gel que tindrà lloc a la pista del Barça del 13 al 15 de desembre. La selecció espanyola, amb cinc jugadors catalans a les seves files, lluitarà per avançar a la següent ronda de classificació per als Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín del 2022.

“Holanda és, a priori, el rival més perillós, amb jugadors professionals. En l’últim enfrontament contra ells, a Jaca, va ser molt igualat i ens van acabar superant a la pròrroga. Esperem poder estar a l’altura”, va explicar el president de la Real Federación Española Deportes de Hielo (RFEDH), Frank González.

En el marc de la roda de premsa, González va aprofitar per agrair públicament al president de la FCEH, Oscar Cruz, també present en l’acte, el suport de la Federació en una competició que “ha de generar il·lusió entre els nostres jugadors i seguir avançant en el camí del professionalisme”.

Davant la descompensació existent en matèria d’instal·lacions en comparació amb altres països, com la mateixa Holanda, Cruz ha ressaltat “la importància de formar part de competicions com aquest Preolímpic, que impulsin l’hoquei i el gel a casa nostra”.

En la mateixa línia s’ha mostrat el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, que va posar èmfasi en la capacitat organitzativa i de suma de totes les administracions amb el teixit social.

Per la seva part, la gerent de l’Institut Barcelona Esports, Susana Closa, va posar sobre la taula el projecte Esports d’Hivern Barcelona, inclòs en el programa de promoció escolar de la FCEH, que permet ensenyar els esports de gel a centenars d’alumnes en horari escolar any rere any.

Així doncs, a partir del divendres 13 de desembre la selecció espanyola, dirigida per Luciano Basile, intentarà obtenir el bitllet per a la següent ronda amb la contribució de cinc jugadors catalans: Marc Paul, Oriol Boronat i Nacho Granell (CG Puigcerdà) així com els germans Oscar Rubio i Oriol Rubio (Barça). Aquest últim, present a la roda de premsa, ha destacat la motivació de l’equip per disputar una competició diferent i davant d’un combinat potent com l’holandès.
 
Calendari

Divendres 13        Espanya - Xina Taipei [20h] 
Dissabte 14           Espanya - Mèxic [20h]
Diumenge 15        Espanya - Holanda [20h]

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny