Notícia

Es constitueix al Pallars Sobirà la primera Taula de Treball Permanent dels Jocs Olímpics d'Hivern

Durant el 2020 es formalitzarà la candidatura al Comitè Olímpic Internacional

Es constitueix al Pallars Sobirà la primera Taula de Treball Permanent dels Jocs Olímpics d'Hivern
Es constitueix al Pallars Sobirà la primera Taula de Treball Permanent dels Jocs Olímpics d'Hivern Autor/a: Agències
Constituïda la Taula de Treball Permanent territorial al Pallars Sobirà per tal d’impulsar Pirineus-Barcelona 2030. La del Pallars Sobirà ha estat la primera de les taules que es constituiran a nivell comarcal i que a partir de gener del 2020 es reproduirà a totes les comarques pirinenques. El Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física i director del projecte de la candidatura, Gerard Figueras, ha presidit la Taula de treball, acompanyat del President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus Castellarnaui el coordinador de l’Oficina tècnica de la candidatura i president de FGC, Ricard Font. 


El Pallars Sobirà ha acollit aquest matí la constitució de la 1a Taula de Treball Permanent a nivell comarcal per tal de treballar de la mà del territori en el camí de creació de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. Sota el compromís d’establir un diàleg permanent i territorialitzar la ja existent Taula de Treball Permanent a nivell nacional, s’ha materialitzat la voluntat d’establir una relació bilateral entre les institucions públiques, teixit administratiu i esportiu i la societat civil.

La reunió, presidida pel Secretari General de l’Esport i director del projecte de la candidatura, Gerard Figueras, acompanyat del President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus Castellarnau, i el coordinador de l’Oficina Tècnica de la candidatura, Ricard Font, ha servit per explicar la situació actual del treball que s’ha portat a terme en els darrers mesos.

Gerard Figueras s’ha mostrat satisfet amb la situació actual del projecte. “El projecte de Jocs Olímpics i Paralímpics d'hivern és un projecte de país que pretén ser elaborat de forma conjunta. Amb la constitució de la Taula comarcal volem obrir les portes a que sigui el propi territori qui posi sobre la taula quines han de ser les prioritats que han de servir a la comarca al voltant d'aquest projecte olímpic”, ha dit. També, s’ha compromès a celebrar regularment la Taula de Treball Permanent del Pallars Sobirà “per tractar tant la part esportiva com tota la part de llegat per a la comarca”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, ha transmès l’aposta per Pirineus-Barcelona 2030: “Els JJOO volem que siguin una oportunitat per a nosaltres”. Així, el diàleg permanent permetrà “ser coneixedors del projecte i poder assolir el màxim consens ciutadà”, ha dit.

La del Pallars Sobirà ha estat la primera de les taules que es constituiran a nivell comarcal i que a partir de gener del 2020 es reproduirà a totes les comarques pirinenques. Amb tot, el projecte olímpic serà una oportunitat pel territori per tal d’accelerar infraestructures previstes i situar projectes que, sense Jocs Olímpics, seria complicat posar sobre la taula, en línia amb les directrius de sostenibilitat marcades pel CIO.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny