Notícia

L’esquí arriba a les aules de les universitats

esqui,master,universitat
L’esquí arriba a les aules de la Universitat de Lleida Autor/a: Oscar Balcells
L’esquí arriba a les aules de la Universitat. Les universitats catalanes incorporen entre les seves ofertes formatives un màster sobre la gestió de les àrees de muntanya, amb tractament específic sobre les estacions d'esquí alpí o de muntanya, entre altres. Us en donem més detalls.


L'esquí arriba a les aules de la Universitat. La universitat de Lleida incorpora entre les seves ofertes formatives un màster sobre la gestió de les àrees de muntanya. Altres universitats catalanes, com ara la de Barcelona, Girona, Rovira i Virgili o l'autònoma de Barcelona, també hi participen, si bé és la de Lleida la que coordina l'esmentat màster.

En aquest màster, a més de tractar la situació actual de les estacions d'esquí, les seves problemàtiques, el seu futur, diferències entre estacions públiques i privades, també s'hi fan exercicis pràctics sobre estacions existents i projectes que no es van arribar mai a realitzar i si aquests, des d'un punt de vista tècnic, haguessin estat viables.

Entre altres temes s'hi tracten les generacions de les estacions, els comptes de resultats idonis d'una estació d'esquí amb estructura vertical, quines són les necessitats dels esquiadors actual i com hi responen les estacions. Com no podia ser d'altra manera, el cas creixent de les estacions d'esquí de muntanya i freeride, també s'hi tracten com una nova realitat que, molt possiblement, arriba per quedar-se i créixer, si bé el model de negoci encara no està ben definit.

El Màster Universitari en Gestió d'Àrees de Muntanya es considera innovador en el seu camp de coneixement, ja que no existeix una oferta formativa adreçada específicament a la gestió d'àrees de muntanya en tot l'entorn. Hi han col·laborat els Departaments de Geografia de les cinc universitats que ofereixen el màster: Universitat de Lleida (coordinadora), Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Barcelona i Universitat Rovira i Virgili.

És un Màster semipresencial de 60 ECTS i es pot cursar a temps complet, amb 1 any, o a temps parcial, amb 2 anys. S'ha posat en marxa aquest any i es preveu la seva continuïtat per a l'any vinent.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny