Notícia

Una setmana més tard de 'llevantada' a 'nortada' i pel cap de setmana tot arreglat per fer una bona esquiada

Si fa just una setmana era una llevantada el que deixava el Pirineu més oriental blanc, ara és una nortada qui 'arregla' les estacions d'esquí del vessant nord

previsio,skipass
Previsió de neu segons el model Skipass. Gruixos que fins a dissabte poden arribar als 50 cm al vessant nord. Autor/a: Skipass
Doncs sí. Tots recordem que fa just una setmana era una llevantada qui deixava el Pirineu més oriental amb un gruix de neu considerable, d'entre 20 i 30 cm segons valls. Avui, una setmana més tard, és una 'nortada' qui arreglarà les estacions d'esquí del Pirineu vessant nord i l'occidental. Els gruixos poden arribar als 50 cm de neu fresca. Us imagineu que cada setmana fos així, alternança entre "llevantades" i "nortades"? Us en donem més detalls.


Arriba neu, però també vent, al vessant nord i occidental del Pirineu. Les precipitacions per avui dijous seran de neu al Pirineu per sobre dels 1.200 metres. Unes precipitacions que, de moment, seran febles, però que a aniran a més al llarg del dia. Cota de neu que anirà pujant de cota cap a final del dia, alguns models apunten fins als 1800 m. Les precipitacions de neu poden ser intenses al vessant nord del Pirineu, però també s'espera l'entrada de vent fort o molt fort.

De cara a demà divendres continuarà la nevada al Pirineu, amb especial generositat al vessant nord i l'occidental. Els gruixos de neu poden arribar als 50 cm i les estacions que més se'n beneficiaran seran Baqueira, Boí, Espot, Port Ainé i Tavascan al Pirineu català. Totes les andorranes també en sortiran molt beneficiades, així com la totalitat de les estacions de la Catalunya del Nord. La nevada arribarà al Pirineu oriental i vessant sud, però amb força menys intensitat. Els models apunten a gruixos de menys de 20 cm.

Sembla que de cara al cap de setmana les previsions milloren, tot i que dissabte matí encara poden quedar algunes precipitacions de neu. Millor temps de cara a diumenge.

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny