Notícia

Pallars Actiu es compromet amb la proposta dels Jocs d'Hivern al Pirineu

L'organisme públic-privat també proposa la creació d'un CAR a Port Ainé

Skipallars,Port Aine,hotel
L'organisme públic-privat també proposa la creació d'un CAR a Port Ainé Autor/a: Skipallars
Pallars Actiu, l'organisme públic-privat que treballa per a promocionar i desenvolupar l'economia del Pallars Jussà, ha fet públic aquesta setmana un comunicat en el qual es dona ple suport a la possible candidatura per organitzar uns Jocs d'Hivern entre el Pirineu i Barcelona. A més, i en la mateixa línia, proposen que l'estació d'esquí de Port Ainé aculli un CAR (Centre esportiu d'Alt Rendiment).


Comunicat de Pallars Actiu

Pallars Actiu dona suport als Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona2030 i proposa la creació d'un Centre d'Esports d'Alt Rendiment a les instal·lacions de Port Ainé.

La societat de Pallarsactiu ha organitzat una trobada entre diferents representants públics i privats de les comarques del Pallars Jussà i Sobirà amb el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, i el secretari d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, per trobar punts de col·laboració i sinergies positives en ambdós territoris en quan a la preparació de la candidatura dels JJOO d’hivern 2030, i veure així quin paper poden jugar els Pallars en aquest esdeveniment.

En el marc d’aquesta trobada Pallarsactiu proposa als representants d’ambdues institucions la creació d’un centre d’alt rendiment esportiu en altitud a Port Ainé, amb la convicció que pot ser una gran oportunitat per reforçar la candidatura dels jocs i el posicionament i valorització dels espais naturals del Pallars i per solucionar dins del context econòmic negatiu i de despoblament o el greu problema de professionals sanitaris.

Aquesta proposta esdevé del treball realitzat en la taula de salut i esport de Pallarsactiu on una de les problemàtiques principals és el dèficit de professionals sanitaris, sobretot l’especialitzat. Amb la creació del CAR en altitud es pretén que l’Hospital del Pallars esdevingui un centre de referència en medicina esportiva i això ajudi a assentar les bases per fixar professionals a l’hospital comarcal.

Durant la reunió el President de FGC i El Secretari General de l’esport han anunciat la creació d’una taula de treball conjunta de la candidatura entre les comarques del Jussà i el Sobirà.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny