Notícia

Els Jocs d'hivern protagonitzen part de la presentació oficial de la temporada al domini La Molina+Masella

L'acte es va celebrar ahir dissabte al Pavelló d'esports i congressos d'Alp

responsables,molina,masella
Els ponents de l'acte d'ahir nit Autor/a: Diaridelaneu.cat
Presentació de territori ahir vespre a Alp. Els responsables de les estacions d'esquí de La Molina i Masella van organitzar a la vesprada d'aquest dissabte una presentació oficial de la nova temporada 2019-20. L'acte també va servir per mostrar la força que té el domini esquiable conjunt, que suma 145 quilòmetres, així com per posar en coneixement l'estat de la candidatura Pirineus-Barcelona 2030.


El Pavelló municipal d'esports i congressos d'Alp va acollir ahir vesprada la presentació oficial de territori de La Molina i Masella per a la temporada d'esquí 2019-20. L'acte també va servir per impulsar i reivindicar el posicionament del domini esquiable de 145 quilòmetres que sumen les estacions de La Molina i Masella. El camí seguit fins ara per a la creació de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 també hi va estar present. 

L'acte va reunir unes 150 persones entre assistents i autoritats i va estar presidida pels màxims responsables de les dues estacions. Per part de La Molina hi va estar participar el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, i el director de La Molina, Xavier Perpinyà. Per part de Masella hi van prendre part, Xavier Nolla, president i director de Masella, i Sergi Tarrés, director adjunt de l'estació. Recordar, en aquest sentit, que Ricard Font també hi era en qualitat de coordinador de l’Oficina Tècnica de la candidatura Pirineus-Barcelona2030, acompanyat pel president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Òscar Cruz. L'acte el va moderar la periodista de TV3 delegada a la territorial del Pirineu, Rosa Talamàs.

ricard-font-presentacio-molina-masellaRicard Font ahir vespre a la presentació de territori de la temporada 2019-20 de La Molina i Masella (Foto: IST).

Ricard Font es va mostrat satisfet de la col·laboració entre les dues estacions La Molina i Masella, de la qual va suggerir queanirà a més i es va felicitar d'haver iniciat la temporada 2019-20 "tant hora" així com haver pogut "començar la temporada amb la connexió entre les dues estacions ja en funcionament en unes dates mai abans aconseguides".

Font va posar en valor el domini conjunt de les dues estacions, d'una extensió linial de fins a 15 km de punta a punta així com el fet que les dues "sumen 145 km de pistes" esdevenint una destinació potent i implicada en el territori, amb una proposta va més enllà de la temporada d'esquí gràcies a la inauguració del nou tram del telecabina Cadí-Moixeró. Com a responsable de l’Oficina Tècnica de la candidatura va posar l'accent en la situació actual del projecte i la feina feta fins al moment, tornant a posar l'accent amb què es tracta d'una candidatura de territori i pensant en el territori.

El president de Masella, Xavier Nolla, va posar l'èmfasi en el posicionament que La Molina i Masella juntes suposen en l'àmbit mundial. Va fer esment al fet que "al món hi ha 6.000 estacions d'esquí i Molina-Masella estan entre el grup dels 60 dominis esquiables més importants". També va agrair la força del territori, "hotelers, restauradors, botigues de lloguer i venda, escoles d'esquí o clubs" en la seva tasca de difusió dels esports d'hivern". Nolla va recordar que, al mateix temps, Masella es vincula amb el territori a través de la fundació, de manera que "els estudiants i escolars de les poblacions de Das, Urús o Alp reben beques per als seus estudis".

Oscar Cruz, president de la Federació Catalana d'esports d'hivern, va ser present a la tarima "per reconèixer" la feina que fan les estacions cerdanes amb la competició. "Amb La Molina i Masella sempre hi trobem col·laboració" i va admetre de la importància d'aquest fet per continuar projectant les dues estacions cerdanes en l'àmbit de la competició. Sobre els jocs d'hivern, va posar en valor la feina feta l'hivern passat davant els ambaixadors del COI. "Quan van visitar les estacions, van quedar sorpresos de la nevada que en aquell dies es van trobar o del desnivell que van poder comprovar de les estacions del Pirineu", així d'altres qüestions que, segons Cruz, "garanteixen que el Pirineu català pugui acollir uns jocs d'hivern".

El director de La Molina i el director adjunt de Masella van pujar plegats a l'escenari. Tots dos van mostrar sintonia en les seves paraules adreçades al públic. Xavier Perpinyà, per part de La Molina, va recordar que "quan La Molina i Masella anem juntes, sortim al mapa". Va tenir paraules d'agraïment per als professionals "que cada dia a les 9 del matí permeten que La Molina obri portes. Sense ells això seria impossible". En el torn d'intervenció de Sergi Tarrés, va senyalar que "Molina i Masella són estacions diferents però a la vegada complementàries" i que la seva aposta per fidelitzar els clients els esforços se centren en oferir una estació que procura garantir la temporada més llarga i que per això "se centren les inversions en instal·lacions de neu produïda".

Finalment l'acte el va tancar l'alcalde d'Alp, Carles Adserà, qui es va mostrar satisfet d'acollir les dues estacions al seu terme municipal, tot i que també formin part dels municipìs de Das i Urús. A mig camí entre suggerència seriosa i a la vegada irònica, i d'acord amb les presentacions fetes uns minuts abans pels responsables de La Molina i Masella, Adserà va apostar per "la possibilitat de canviar el nom del domini de La Molina i Masella" apostant-ne per un de sol, com un únic domini i estació d'esquí: "potser Cadí-Moixeró estaria bé" però sense descartar-ne algun altre, tot i que "això ja no és cosa meva".

L'acte es va cloure amb un aperitiu i un concert que es va allargar fins passades les 8 de la vesprada.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny