Notícia

El Pla de transició de Boí Taüll definirà inversions i model de gestió per a les pròximes temporades

FGC i Esquiades.com afronten de la mà la nova etapa del complex amb l'objectiu de garantir "estabilitat" i "viabilitat"

Rafael Fuertes,David Ros,Ricard Font
D'esquerra a dreta: el fundador d'Esquiades.com, Rafael Fuertes, director de Boí Taüll, David Ros, i el president de FGC, Ricard Font Autor/a: ACN
boi%20taull-jaqueta-esqui

Els responsables de Boí Taüll han començat a treballar en l'elaboració d'un 'Pla de transició' que ha de preveure totes les inversions que calen fer a l'estació com millores en la innivació artificial, la digitalització i els accessos, entre d'altres. Segons el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, l'objectiu és "evitar precipitacions" en l'assumpció de l'estació per part de l'empresa pública i garantir que les inversions puguin ser plantejades pel Govern. Després d'adquirir els hotels del resort del Pla de l'Ermita que estaven a subhasta, l'empresa de Reus Esquiades.com celebra poder afrontar de la mà del Govern la nova etapa del complex amb l'objectiu de garantir "estabilitat" i "viabilitat".

L'estació d'esquí de l'Alta Ribagorça Boí Taüll ha arrencat aquesta temporada d'hivern amb una "cogestió" de les instal·lacions entre FGC i el Departament d'Empresa, que és qui en tenia la titularitat fins ara a través de l'empresa pública Actius de Muntanya. Segons Ricard Font, aquest és doncs un "any de transició", on a banda d'elaborar el pla de viabilitat també s'han marcat l'objectiu "fonamental" de fer que cap esquiador no trobi diferències amb les anteriors temporades.

El Pla s'ha de presentar a l'abril al Govern i posteriorment Boí Taüll passarà a formar part del grup FGC, sumant-se així a les altres 5 estacions d'esquí que ja gestiona: Port Ainé i Espot al Pallars Sobirà, la Molina a la Cerdanya, i Núria i Vallter 2000 al Ripollès. L'objectiu del Govern és garantir la viabilitat econòmica i explotar el negoci de l'esquí d'acord amb la natura i la cultura de territori, fent que sigui una activitat que s'allargui durant els 365 dies de l'any i no només durant la temporada de neu.

ricard-font-boi-taull
Ricard Font a Boí Taüll aquest dilluns passat (Foto: ACN).

Esquiades.com: "a Boí intentarem que l'hostaleria funcioni bé"

El director d'Esquiades.com, Rafael Fuertes, ha assegurat després que la seva empresa s'hagi quedat més hotels del resort de Pla de l'Ermita, que intentaran que "l'hostaleria funcioni bé a Boí". El 28 de novembre passat el jutjat Mercantil número 5 de Barcelona va ratificar l'adquisició per part d'Esquiades.com de l'Hotel Romànic, els Apartaments La Solana i el contracte de gestió de l'Hotel Taüll per tres anys. La firma ja comptava en propietat amb l'aparthotel Augusta, rebatejat aquest any amb el nom de 'Siente Boí'. Tot plegat, suposa el 50% dels llits que hi ha al resort de l'estació d'esquí ribagorçana.

La compra per subhasta després de mesos d'incertesa sobre el futur dels establiments i els seus treballadors per la liquidació de l'anterior empresa que se'n feia càrrec ha obert un ventall de "moltes possibilitats" per donar sortida a un producte que té molt èxit entre el turisme familiar. Fuertes ha afegit que 20 dies després de l'obertura de la temporada "tot va molt bé" i la idea és que poc a poc es vagin introduint millores als equipaments i la seva gestió.

El màxim responsable d'aquesta agència de viatges líder per internet a Catalunya i l'Estat considera que s'ha aconseguit "l'estabilitat" que feia falta al projecte de Boí Taüll, gràcies també a l'entrada de FGC i altres operadors privats amb ganes d'invertir. Segons Fuertes, ara queda clar que l'estació i el resort "obriran totes les temporades i possiblement ho faran amb millors instal·lacions i serveis".

Amb la vista posada a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030

L'estació de Boí Taüll i el seu complex hoteler entren als plans de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. Així ho ha assegurat Ricard Font, que recorda que un dels objectius d'aquesta candidatura és la promoció del Pirineu amb la possibilitat de celebrar-hi uns Jocs Olímpics, com a "millor manera de posar-lo al món". Segons Font, els JJOO podrien ser una "oportunitat" per Boí i el complex és vàlid tant per acollir entrenaments com competicions.

En aquest mateix sentit, Rafael Fuertes remarca que a Esquiades.com els "encanta" que el Govern tingui entre els seus objectius aspirar a una olimpíada d'hivern. Afegeix que això seria "increïble" per a la firma que ja compta amb un 10% de vendes en l'àmbit internacional i considera que els ajudaria a incrementar aquestes vendes a fora. Fuertes ha assegurat que recolzaran el projecte olímpic en la mesura del que puguin.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots