Notícia

Uzbekistan inaugura demà l'estació d'esquí d'Amirsoy operada per l'andorrana PGI

Pas Grau Internacional (PGI Management), la divisió internacional de Grandvalira-SAETDE

amirsoy,plano, pistes
Planol de pistes d'Amirsoy Autor/a: Captura de pantalla
Uzbekistan inaugura demà la seva primera estació d'esquí, Amirsoy, la qual serà operada per l'andorrana PGI PGI Management, la divisió internacional de Grandvalira-SAETDE.


El 21 de desembre és el dia de la gran inauguració de Amirsoy Mountain Resort, el primer resort d'esquí d'Uzbekistan, situat a la part occidental de les muntanyes de Tian Shan a Uzbekistan i operat per l'empresa hispà -andorrana Pas Grau internacional (PGI Management), la divisió internacional de Grandvalira-SAETDE.

El complex de 892 hectàrees oferirà als seus clients la varietat d'esports d'esquí a l'hivern, i ciclisme i senderisme a l'estiu, comptant amb tota la infraestructura hotelera i de restauració i serveis necessària per a una estada confortable.

PGI, que compta amb una àmplia experiència en l'àrea de la gestió de processos de negoci dels resorts de muntanya, ha assessorat Amirsoy en la creació d'un equip internacional i local de professionals de sector de la muntanya, com, per exemple, en la producció de neu, el trepitjat de pistes, equip de pisters, la gestió d'activitats, les operacions de remuntadors mecànics i les classes d'esquí, així com en les àrees d'hoteleria i restauració.

Sota la supervisió de l'experimentat equip de PGI, s'han construït 8 pistes d'esquí de diferents nivells de dificultat, amb una longitud total de més de 15 km. El sistema de neu artificial de les pistes permetrà prolongar la temporada d'esquí de novembre a finals d'abril. A més, en el domini esquiable hi ha un telecabina i un telecadira, capaços de transportar fins a 2.400 persones per hora.

PGI operarà no només el domini esquiable sinó també Le Chalet by Amirsoy, un hotel boutique de 5 estrelles amb 40 cases de fusta estil xalet i 3 restaurants. En la conferència de premsa realitzada a Taskhent el passat dia 17 de desembre, amb motiu de l'obertura de Amirsoy, el viceprimer ministre de l'Uzbekistan, Aziz Abdukhakimov, va explicar que "és un dels esdeveniments més importants en la història de l'any sortint".

Thomas Tor-Jensen, Director d'Operacions de PGI Management, en la mateixa conferència va dir que l'Uzbekistan té una neu única. És seca i lleugera, el que facilita l'aprenentatge i fa que el lliscament sigui més suau. A més, Thomas va comentar que hi ha molts llocs bonics al voltant de Amirsoy que potencialment podrien convertir-se en àrees de recreació, turisme i desenvolupament d'infraestructura d'esquí. Segons Aziz Abdukhakimov, la segona fase de projecte, anomenada West Amirsoy, es llançarà el proper any i es completarà en el tercer trimestre del 2022. Cobrirà la resta àrea de la muntanya de més de 700 hectàrees.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny