Notícia

Estacions d'esquí xineses s'interessen per la xarxa de producció de neu de Masella

De la visita també n'ha sortit una col·laboració comercial entre les destinacions xineses i la catalana

delegacio,xina,masella,xinesa
La delegació xinesa amb els directius de Masella Autor/a: Masella
No és la primera vegada que estacions d'esquí d'arreu del món s'interessen pel sistema de producció de neu de Masella. L'any 2016 ho van fer les austríaques i el 2017 van ser les coreanes. Aquesta setmana ho han fet una delegació d'estacions xineses.


Representants del Govern de la Xina i diversos directors d'estacions d'esquí del districte de Chongli, que depèn de la ciutat-prefactura de Zhangjiakou, van visitar el 18 de desembre l'estació d'esquí de Masella. 

La delegació, encapçalada pel Wang Biao (màxim representant del Govern a la ciutat de Zhangjiakou i al districte de Chongli) i pels directors de tres estacions de la zona, va estar especialment interessada en les instal·lacions i en establir acords comercials. En aquesta visita internacional va actuar d'amfitrió Xavier Nolla, director de Masella, i d'altres directius de l'estació. Aquesta delegació xinesa, a més de visitar Masella, van aprofitar per conèixer Barcelona (Museu Olímpic, el Barri Gòtic, la Sagrada Família, etc.) i el centre comercial la Roca Village.

Masella, un referent en producció de neu

El que més va captar l'atenció a la delegació xinesa va ser el conjunt de les instal·lacions de la xarxa de neu de l'estació, ja que a les estacions del districte de Chongli, de clima continental i molt fred, tenen un règim de pluges i nevades amb una mitjana anual per sota dels 500 mm.

Masella, equipat amb neu produïda des de l'any 1994, té una xarxa de neu que és un referent per altres estacions. Els gairebé 6 mesos de temporada de mitjana de Masella avalen a l'estació com a referència per la seva moderna maquinària de producció de neu i el posterior treball amb les trepitjaneus.

Els canons i els components principals de la xarxa de neu de Masella són obra de la multinacional TechnoAlpin, marca amb el quarter general a Bolzano i amb fàbrica a Pequín. Aquesta marca és també la proveïdora principal de les estacions del districte de Chongli.

Acords comercials 

Les estacions xineses es van interessar, també, en mantenir futurs acords comercials, com l'intercanvi de forfets amb Masella pels clients de temporada. De cara a la pròxima temporada es preveu que les 3 estacions del districte de Chongli s'afegeixin a la llista de les més de 50 estacions d'arreu del Món amb què poden esquiar els titulars de l'abonament de temporada de Masella. Actualment amb l'abonament de Masella es pot esquiar a Europa, Nord i Sud-amèrica i Japó. Així doncs s'incrementa el nombre de destinacions de neu asiàtiques que col·laboren amb Masella.

La Xina acull els Jocs d'hivern de 2022

L'any 2022 Pequín acollirà els Jocs Olímpics d'Hivern. Les subseus principals seran les ciutats de Pequín i els districtes de Yanqing i Chongli. Genting Resort Secret Garden, amb representació a la delegació que va visitar Masella, serà la subseu de les proves de Freestyle i de Snowboard.

En el districte de Chongli hi ha les estacions

de: Thaiwoo, Genting Resort Secret Garden, Wanglong, Dolomiti (Duolemeide) Mountain Resort, Chongli, Changchengling, Fulong, Cuiyunshan. La zona pionera de l'esquí a la Xina és al voltant de la ciutat de Harbin, però té temperatures extremadament fredes. Les estacions de Chongli tenen una tradició de 20 anys en la indústria de l'esquí i té els dominis esquiables més concorreguts pels esquiadors de Pequín. La zona està a 180 km i a 3 hores en vehicle de Pequín, si bé s'està construint un ferrocarril d'alta velocitat que connectarà Zhangjiakou amb la capital en menys d'1 hora. 

Segons l'informe de Laurent Vanat, 2019 International Report on Snow & Mountain Tourism, a la Xina hi ha actualment 742 àrees per la pràctica de l'esquí i més de 13 milions d'esquiadors, si bé s'espera que amb la popularització dels esports d'hivern per la celebració dels Jocs Olímpics, s'espera que en deu anys s'arribi a les 1000 estacions i 40 milions de dies d'esquí, el doble dels que hi ha actualment.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny