Notícia

Les 5 millors selfies que et pots fer a Boí Taüll

Les millors localitzacions per obtenir una bona captura d'auto-fotografies i que alhora captin el millor de l'estació ubicada en una vall Patrimoni de la Humanitat

boi taull,selfie
Localització en fotografia aèria de les 5 millors selfies que et pots fer a Boí Taüll Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les selfies segueixen estant de moda, encara que potser no com tres anys enrere. Però a les estacions d'esquí les seguim veient cada dia. A Boí Taüll hi ha 4 ubicacions en les quals és freqüent veure turistes-esquiadors fent-se fotos. En aquest sentit és una estació "selfie". Però, i la cinquena?


selfie-4-boi%20taull-balisa-vaques-pista

En aquest article fem una descripció breu de 5 punts en els quals ens podem fer les millors selfies a l'estació d'esquí de Boí Taüll. Quatre de les selfies requereixen un cel clar per captar la grandiositat dels paisatges de fons que ens ofereix l'Alta Ribagorça i les valls i pics de l'entorn, entre els quals el pic de l'Aneto. No va ser el millor dia, o més ben dit, no vam tenir el millor cel. La cinquena no demana tenir un dia clar, ni tan sols que sigui de dia, perquè és espectacular i el resultat sempre està garantit.

Una mateixa ubicació, diferents possibilitats

Per descomptat que a una mateixa ubicació se li pot treure molt de joc. Una mateixa selfie capturada en diferents horaris pot canviar el resultat en funció de l'orientació i del sol. No és el mateix fer-se una foto al coll de Roies a les 11 del matí, amb un sol radiant, que fer-ho pocs minuts abans del tancament de l'estació, amb el sol pocs minuts abans de l'ocàs. Però anem a descobrir quines són les millors localitzacions. L'hora, el dia i l'orientació queda a les vostres mans.

Selfie 1 • Al Puig Falcó (també conegut com Cap de les Raspes roies)

Situat a la cota 2.750 m, el Puig Falcó és un dels punts panoràmics preferits a l'estació per observar bons paisatges, capturar fenomens meteorològics o, per descomptat, per a fer-s'hi selfies. Us convidem a veure aquest article que vam publicar fa just un any i en el qual ja en destacàvem la importància com a punt panoràmic.

Des de dalt el Puig Falcó (o Cap de les Raspes roies) gaudirem d'una panoràmica en 360°, per tant queda al vostre criteri quin és el millor fons. El nostre consell, però, és que hi capteu el Pic de l'Aneto (3.404 m) com a motiu principal.

boi-taull-selfie-juanma-altolaguirre-4
Així gaudeixen els esquiadors fent fotos des de Puig Falcó. Autor/a: JuanMa Altolaguirre

Selfie 2 • Coll de Roies

Arribant al final del trajecte del telecadira Roies podrem capturar un bon autoretrat amb el fons de la Vall de Manyanet. En situem al coll de Roies (2.540 m). La perspectiva que s'obre davant els nostres ulls mirant cap a sud és la d'un horitzó que sovint ens mostra el mar de núvols de les terres baixes de la plana de Lleida.

selfie-2-boi%20taull
Selfie a l'arribada del telecadira Roies. Tot i ser un dia de cel encapotat el resultat és òptim. (Foto: IST).

Selfie 3 • Retorn telecadira Resort Express

Un dels punts panoràmics que mai decep. Si en tenim ganes i amb un petit esforç a tocar del telecadira s'hi localitza el Balcó del Cerví. Però si no us voleu complicar la vida i no teniu ganes de descalçar-vos els esquís, des de la plataforma de retorn del telecadira tenim tres opcions.
La primera, amb el fons del Pas de Llevata (2.420 m). Des d'aquest punt fins i tot podrem observar un dels telecadires del que havia de ser l'estació d'esquí de Vall Fosca-Interllacs.
La segona opció: seguint la línia de traçada del telecadira. Ens quedarà una selfie que tindrà per fons L'embut orogràfic de l'estació d'esquí.
I la tercera, que és la podeu veure a la fotografia. De fons hi podeu enquadrar el port d'Erta (2.460 m) i la Pica del Cerví de Durro (2.655 m).

selfie-3-boi%20taull-port-erta
Selfie amb el port d'Erta de fons (Foto: pister de Boí Taüll).

Selfie 4 • Retorn del telecadira Vaques

A l'arribada del telecadira Vaques tindrem al nostre abast una de les millors panoràmiques que engloben la totalitat de l'estació d'esquí de Boí Taüll. Possiblement és la selfie que ens permetrà captar millor Boí Taüll del tot.

selfie-4-boi%20taull-telecadira-vaques
Selfie a l'arribada del telecadira Vaques (Foto: IST).

Selfie 5 • Església romànica de Sant Climent de Taüll

No podia faltar una selfie amb una de les esglésies i el seu campanar que formen part del conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000. És evident que per arribar a l'estació hi haureu passat pel davant mateix. Doncs bé, a la tornada, no us oblideu de fer-vos aquesta selfie imprescindible. Boí Taüll no només és una magnífica estació d'esquí reconeguda per la seva qualitat de neu i la seva altura. També ho és perquè té el privilegi de ser a la capçalera d'una vall amb un patrimoni únic al món. A 10 quilòmetres de l'estació i a peu de carretera hi trobareu l'església de Sant Climent de Taüll. No importa, el dia, ni l'hora ni la meteorologia. És una selfie imprescindible i de resultat garantit.

selfie-5-sant%20climent%20de%20taull
Selfie a Sant Climent de Taüll (Foto: IST).

Les selfies del present reportatge han estat protagonitzades per Ivan Sanz i Rosa Carcasona.

El reportatge es va realitzar el passat dia 16 de desembre en un dia no massa apropiat a causa del cel encapotat.

Agraïm a Helly Hansen l'aportació del seu material per a la realització de l'article.

selfie-santa-maria-de%20taull
Selfie a Santa Maria de Taüll, també declarada Patrimoni de la Humanitat. Al centre del poble de Taüll. (Foto: IST). 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny