Notícia

Espot i Port Ainé repartiran 20.000 cendrers ecològics

S'havia detectat que quan la neu es fon sota els telecadires quedaven al descobert moltes puntes de cigarreta

cendrer,ecologic
Cendrer ecològic que regalen a les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot Autor/a: ACN
Les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot repartiran 20.000 cendrers ecològics entre els esquiadors. Es tracta d'una funda que es posa sobre el paquet de tabac i serveix de cendrer. Aquesta iniciativa s'ha realitzat en col·laboració entre SkiPallars i el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Havien detectat que en fondre's la neu, sota la línia de telecadires quedaven al descobert moltes puntes de cigarreta. Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha explicat que les burilles són molt tòxiques i a més de contaminar afecten negativament la fauna de la zona com el gall fer. Gemma Tost, responsable comercial d'SkiPallars, ha dit que amb aquesta iniciativa volen fer que els esquiadors siguin més respectuosos amb l'entorn.

Aquesta iniciativa, que s'ha portat d'estacions franceses, molt aviat s'estendrà a la resta d'estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Es tracta d'una mesura d'educació ambiental inclosa dins el conveni de col·laboració de les estacions de muntanya i FGC.

Al cendrer ecològic s'hi pot llegir "fumar mata, contaminar també!" i explica que una burilla pot trigar 2 anys a desaparèixer i contaminar fins a 500 litres d'aigua. Garriga ha explicat que pot anar a parar a l'estómac dels ocells com el gall fer i ser mortal.

Per aquest motiu s'ha estampat al cendrer una imatge d'un gall fer alertant que "la neu es fon, les deixalles, no!". A la zona del massís de l'Orri, a Port Ainé, hi ha uns 30 exemplars de gall fer. Es tracta d'una espècie amenaçada a escala catalana i estatal i per això a l'entrada dels camins pròxims a zones de gall fer també s'han col·locat barreres per dificultar el pas dels excursionistes i rètols indicadors de prohibit el pas.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny