Notícia

Oberts els accessos a Tavascan i Espot des de Rialp

Reobren la C-13 entre Rialp i Llavorsí després de 42 hores de tall

carretera,c-13,rialp,llavorsi
Oberts els accessos a Tavascan i Espot des de Rialp Autor/a: ACN
La C-13 entre Rialp i Llavorsí, al Pallars Sobirà, s'ha reobert aquest diumenge a les 14.30 hores després de més de 42 hores de tall a causa d'una esllavissada de roques i l'ensorrament de part d'un talús. A la zona de l'esfondrament, al quilòmetre 141,5, s'ha habilitat un carril amb pas alternatiu i regulació de semàfors. Els vehicles ja han començat a circular en ambdós sentits i han trencat així un cap de setmana "d'aïllament" pel sud de les valls d'Àneu, de Cardós i de Ferrera.

En les propers dies els operaris continuaran treballant per reforçar el talús amb més ancoratges i malles de seguretat, i per tornar a habilitar dos carrils de circulació en aquest punt de la C-13. El conseller de Territori, Damià Calvet, ha avançat que ja s'estan estudiant "solucions més definitives" com alguna 'visera' o galeria en alguns dels indrets més compromesos de la C-13.
"Però això ja estaríem parlant de mesos", ha reconegut Calvet en declaracions a Catalunya Ràdio. "L'esllavissada ha estat un accident, però he de demanar disculpes a les persones del país que han hagut de fer un tomb perquè no hi ha alternativa a la C-13", ha manifestat el conseller de Territori i Sostenibilitat. "Hem actuat d'emergència i ho hem fet ràpid i bé. El que hem de fer és reforçar encara més el manteniment de la carretera", ha reblat Calvet. Durant tot el cap de setmana l'accés a l'estació d'esquí de Port Ainé ha estat garantit, però els conductors han hagut de fer una volta de més tres hores a través de l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran per anar a les valls d'Àneu, de Cardós i Ferrera (on hi ha les estacions d'esquí d'Espot, Tavascan i Virós Vallferrera).

L'única opció dels viatgers ha estat fer una ruta que travessa el Coll de la Creu de Perves, el túnel de Vielha i el Port de la Bonaigua per arribar a Esterri d'Àneu. El sector turístic del Pallars Sobirà ha pronosticat greus pèrdues econòmiques per un cap de setmana perdut en plena campanya nadalenca. "El 80% de la comarca viu del turisme. Això ens fa molt mal", ha afirmat l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, als micròfons de Rac1.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial