Notícia

Oberts els accessos a Tavascan i Espot des de Rialp

Reobren la C-13 entre Rialp i Llavorsí després de 42 hores de tall

carretera,c-13,rialp,llavorsi
Oberts els accessos a Tavascan i Espot des de Rialp Autor/a: ACN
La C-13 entre Rialp i Llavorsí, al Pallars Sobirà, s'ha reobert aquest diumenge a les 14.30 hores després de més de 42 hores de tall a causa d'una esllavissada de roques i l'ensorrament de part d'un talús. A la zona de l'esfondrament, al quilòmetre 141,5, s'ha habilitat un carril amb pas alternatiu i regulació de semàfors. Els vehicles ja han començat a circular en ambdós sentits i han trencat així un cap de setmana "d'aïllament" pel sud de les valls d'Àneu, de Cardós i de Ferrera.

En les propers dies els operaris continuaran treballant per reforçar el talús amb més ancoratges i malles de seguretat, i per tornar a habilitar dos carrils de circulació en aquest punt de la C-13. El conseller de Territori, Damià Calvet, ha avançat que ja s'estan estudiant "solucions més definitives" com alguna 'visera' o galeria en alguns dels indrets més compromesos de la C-13.
"Però això ja estaríem parlant de mesos", ha reconegut Calvet en declaracions a Catalunya Ràdio. "L'esllavissada ha estat un accident, però he de demanar disculpes a les persones del país que han hagut de fer un tomb perquè no hi ha alternativa a la C-13", ha manifestat el conseller de Territori i Sostenibilitat. "Hem actuat d'emergència i ho hem fet ràpid i bé. El que hem de fer és reforçar encara més el manteniment de la carretera", ha reblat Calvet. Durant tot el cap de setmana l'accés a l'estació d'esquí de Port Ainé ha estat garantit, però els conductors han hagut de fer una volta de més tres hores a través de l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran per anar a les valls d'Àneu, de Cardós i Ferrera (on hi ha les estacions d'esquí d'Espot, Tavascan i Virós Vallferrera).

L'única opció dels viatgers ha estat fer una ruta que travessa el Coll de la Creu de Perves, el túnel de Vielha i el Port de la Bonaigua per arribar a Esterri d'Àneu. El sector turístic del Pallars Sobirà ha pronosticat greus pèrdues econòmiques per un cap de setmana perdut en plena campanya nadalenca. "El 80% de la comarca viu del turisme. Això ens fa molt mal", ha afirmat l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, als micròfons de Rac1.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny