Notícia

Les 5 millors selfies que et pots fer a Portè Puymorens

Les millors localitzacions per obtenir una bona captura d'auto-fotografies de l'estació de la Vall del Querol

planol,selfies,porte puymorens
Les 5 millors selfies que et pots fer a Portè-Puymorens Autor/a: Diaridelaneu.cat
Continuem amb els reportatges sobre les millors selfies a les estacions d'esquí del Pirineu. Avui, Portè Puymorens. Us mostrem les selfies que hi hem capturat i les ubiquem sobre plànol. Són 5 les localitzacions que esdevenen ideals per captar el millor dels paisatges que ofereix l'estació d'esquí de la Vall de Querol.


selfies-porte-puymorens-anna-ferrarons-oscar-pen%CC%83a-foto-IST

En aquest article fem una descripció breu de 5 punts en els quals ens podem fer les millors selfies a l'estació d'esquí de Portè Puymorens. Són 5 localitzacions que permeten captar el millor pel que fa a paisatges de l'estació de la Vall del Querol.

Una mateixa ubicació, diferents possibilitats

A Portè Puymorens, com passa amb totes les estacions d'esquí del Pirineu o de qualsevol altra serralada del món, una mateixa localització se li pot treure molt de joc. Una mateixa selfie capturada en diferents horaris pot canviar el resultat en funció de l'orientació i del sol. No és el mateix fer-se una foto al retorn del telecadira La Mina a les 11 del matí, amb un sol radiant, que fer-ho pocs minuts abans del tancament de l'estació, amb el sol pocs minuts abans de l'ocàs. Però descobrim quines són les millors localitzacions. L'hora, el dia i l'orientació queda a les vostres mans.

Selfie 1 • Mirador de Font Freda

Imprescindible. Se situa a l'arribada del teleesquí 3 de Font Freda, a la cota 2500 de Portè. Va ser inaugurat el desembre de 2014 i des d'aleshores s'ha convertit en un dels punts panoràmics imprescindibles a visitar pels esquiadors de Portè Puymorens. La passarel·la sobresurt de la muntanya uns 5 metres i queda suspesa a 400 metres d'altura. Té una capacitat màxima de 10 persones. La base de la passarel·la és de xapa metàl·lica perforada, i això fa que s'incrementi la sensació de vertigen. Les vistes sobre l'estació des d'aquest punt són espectaculars, ja que dóna una visió global de la part alta de l'estació del sector del Puymorens, des de la Mina fins a la Vignole.

selfie-mirador-font-freda-porte-puymorens-foto-IST
Selfie al Mirador de Font Freda (Foto: Diaridelaneu.cat).

Selfie 2 • Encreuament de les pistes Retour i la Coulée

Just en la confluència de la mítica pista vermella La Coulée i la pista blava Retour hi trobem una localització ideal, per l'altura i per la proximitat al poble. En aquest punt podrem capturar, com a fons de la nostra selfie, l'Alta Vall del Querol i massís del Carlit, el poble de Portè en terme mitjà i la nostra selfie en primer terme. Dir-vos que l'Alta Vall del Querol és també un racó idíl·lic de l'Alta Cerdanya per fer-hi excursions.

selfie-retour-coulee-porte-puymorens-foto-IST
Selfie Encreuament de les pistes Retour i la Coulée (Foto: IST).

Selfie 3 • Retorn del telecadira de la Vignole

Just a l'arribada del telecadira Vignole hi trobem una de les localitzacions que millor ens permetrà capturar la cota alta de Puymorens. De fons hi podrem tenir el Pic de la Mine (2.683 m) i la línia del telecadira del mateix nom. És un espai ample i solejat que transmet una gran amplitud gràcies a l'espai obert d'aquest sector de la cota alta de l'estació de Portè.

selfie-porte-puymorens-retorn-telecadira-vignole-foto-IST
Selfie realitzada a l'arribada del telecadira de la Vignole (Foto: Diaridelaneu.cat).

Selfie 4 • El Mirador Porta de l'Oceà

Se situa al retorn del telecadira de La Mine. Com en el cas del Mirador de Font Freda, aquí també hem de dir que es tracta d'una selfie imprescindible. ës una balcó que porta el nom de la Porta de l'Oceà i que va ser inaugurat el desembre de 2014. Aquest nom se li va donar perquè, des d'aquest punt, podem observar l'ombrívola i profonda vall de l'Arieja, una vall que hidrològicament pertany a la conca atlàntica del Pirineu. Aquí s'inicia la pista Panoràmica, que també dona accés a les pistes La Combe de la Corniche, Les Crètes i La Llata i Baladrà, aquestes últimes les úniques del vessant atlàntic de Portè, ja que la resta de l'estació pertany al vessant de la conca mediterrània.

Aquest balcó ens permet fer diverses captures, de gairebé 360°, així que queda al nostre criteri quina és la millor panoràmica que volem tenir de fons.

Si ho fem mirant cap a llevant, tenim la possibilitat de fer-nos una selfie amb els pics de l'Estanyol (2.586 m), Font Freda (2.737 m) i Massís del Carlit (2.921 m), a més de la Vall de la Coma d'Or (2.819 m). Si ho fem cap a ponent, hi podrem capturar el Pic de la Mina (2.683 m) o el pic de la Balleta (2.814 m).
selfie-mirador-balco-ocea-telecadira-pic-estagnol-font-freda-carlit-porte-puymorens-foto-IST
Selfie al Balcó de l'Oceà (Foto: IST).

Selfie 5 • Pista panoràmica, carena divisòria aigües Arieja i Querol

Situada a tocar de la pista Panoràmica i just a la carena divisòria entre les valls de Querol i l'Arieja. En el plànol de pistes de Portè Puymorens hi ha marcada una zona de pic-nic i punt d'observació panoràmica. Tenim l'opció de fer-nos una captura amb el fons del Pas de la Casa (Andorra), fàcilment identificable per les antenes de telecomunicació, o bé una captura amb el fons de la profunda vall de l'Arieja, amb el poble de l'Ospitalet al fons de la vall.

selfie-vista-arieja-ospitalet-porte-puymorens-foto-IST
Selfie a la pista Panoràmica, orientació Arieja (Foto: IST).

selfie-vista-pas-de-la-casa-porte-puymorens-foto-IST
Selfie a la pista Panoràmica, orientació Pas de la Casa (Foto: IST).

Agraïments

Les selfies del present reportatge han estat protagonitzades per Anna Ferrarons i Òscar Peña. El reportatge es va realitzar el passat dia 1 de gener de 2020. Ens hauria agradat incorporar una 6a selfie al reportatge i que es localitza a la pista blava Les Crêtes, en el tram alt que va de l'aparcament del coll fins al pla de la Vignole.

El Making-of i algunes de les selfies no publicades que hi vam poder captar les podeu trobar en aquest perfil:

Instagram de Diaridelaneu.cat: instagram.com/diaridelaneu/


porte-puymorens-pista-les-cretes-foto-porte-puymorensPista blava Les Crêtes, en el tram alt que va de l'aparcament del coll fins al pla de la Vignole (Foto: Portè Puymorens).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny