Notícia

Un casament a 2.000 metres

Crònica d'un casament a Vallter 2000

Un mestre de cerimònies amb les botes posades!
Un mestre de cerimònies amb les botes posades!
Aquest dissabte Vallter va ser el lloc escollit per casar-se en Miquel Picas i la Marta Rodríguez. També un 28 de febrer, però de fa 11 anys, aquesta parella de Badalona es van conèixer a l'estació d'esquí de Setcases.

un-casament-a-2000-metres-8
Miquel Picas i Marta Rodríguez

L'assumpte té la seva lògica, oi? Quin millor lloc per casar-se que fer-ho allà on va començar una història d'amor. I quina ha de ser la millor data? Doncs el mateix dia que la parella es va conèixer. Això és el que van fer dissabte, casar-se a la neu, a 2.200 m. d'altitud. Dissabte 28 de febrer a les 12 del migdia va ser el moment escollit. Fins a Vallter s'hi van desplaçar la parella de nuvis, l'autoritat que els havia de casar, el fotògraf i la família més propera. Res d'amics, aquests ja tindran el seu moment en una altra cerimònia.

La cerimònia la va oficiar Carles Fernández Amer, alcalde de Setcases, qui va adreçar unes paraules carregades d'emotivitat i a mida de l'esdeveniment tant especial. La núvia de blanc però preparada per al fred, i el nuvi de negre, com correspon, van ser els dos protagonistes d'un esdeveniment que és el primer cop que passa en aquesta estació d'esquí.

un-casament-a-2000-metres-2

La sala de juntes i d'actes de Vallter va servir d'escenari per acollir la cerimònia. Tot força auster però molt emotiu: una taula decorada amb flors, unes cadires pels convidats i uns grans finestrals per on entrava la lluminositat d'un dia radiant. Allà dins no hi faltava res més, hi havia molt caliu, en contrast amb l'exterior on feia vent, i del fort, sí. Però el sol i el cel blau va acompanyar a la celebració, que sens dubte va ser especial.

Des d'anells de compromís, fins a un piscolavis complet o tirar pètals de flor als recent casats quan sortien de l'edifici, tots els detalls hi van ser presents. També les anècdotes, com ara que l'alcalde els casés amb les botes d'esquí posades, tal i com ell mateix va recordar en les seves paraules.Tant hi feia que la temperatura a l'exterior fos negativa, que fes vent, que els núvols circulessin a gran velocitat per sobre els cims de Bastiments i Gra de Fajol, ben visibles des de la sala; dissabte Vallter era una festa en temporada alta i tot va anar ben sincronitzat.

Per descomptat que també va arribar el moment per a les fotografies que havien de deixar constància d'un esdeveniment únic. Passades les 3 de la tarda la Marta, en Miquel i el fotògraf assistit per una moto de neu de Vallter van posar fi a la festa de la única manera possible: amb una baixada amb esquís. Un moment tant màgic com ho devia ser quan van fer aquella primera esquiada en la qual es van conèixer. Moltes felicitats parella d'esquiadors!

Ivan Sanz Tusell
2 de març de 2015

Articles relacionats: entrevista a Miquel Picas i Marta Rodríguez

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny