Notícia

L'anticicló comença a donar símptomes de debilitat i els canons apuntalen el tram final de les festes

L'anticicló es debilita i s'insinuen les primeres nevades de l'any per al dia 10 de gener

canons,neu,masella,isards
Canons en marxa avui fins a les 12 del migdia a la pista Isards de Masella Autor/a: Diaridelaneu.cat
Sembla que els Reis de l'Orient porten bones notícies fins i tot abans d'arribar a casa. Després de diversos dies d'anticicló intractable, s'albiren els primers canvis per al dia 10 o 11 de gener. Mentrestant, els canons de neu s'han tornat a activar en les dues darreres nits, cosa que permet apuntalar el tram final de les festes. Us ho expliquem.


Bones notícies esquiadors! Després de conviure amb l'anticicló des del passat 20 o 21 de desembre, fet que ens ha permès gaudir de la neu i les temperatures suaus com poques vegades, per fi l'anticicló ha donat símptomes de debilitat. Des de fa dos nits les estacions d'esquí han tornat a produir neu, i això ha estat possible de Vallter a Baqueira i de Formigueres a Port del Comte. Això està permetent que les estacions puguin consolidar el gruix de neu a les pistes més castigades, ja sigui per les altes temperatures o pel pas freqüent dels esquiadors. I no només s'està produint neu de nit. Avui hem pogut comprovar com a les pistes Isards de Masella i Genciana de La Molina han estat produint neu fins passades les 11 del matí.

Canvis i neu a la vista

I amb el debilitament de l'anticicló es comencen a insinuar les primeres nevades del 2020 ja a la la vista. Sembla que seran poc importants, però com a mínim hi ha un canvi de tendència i podria anar a més. Segons el model consultat els primers flocs arribaran el dia 10 de gener i la nevada s'incrementarà el dia 11. Insistim amb què no serà una nevada important: gruixos de fins a 10 cm al vessant nord i occidental del Pirineu i de 5 al vessant sud i oriental. Però després de tants dies d'anticicló a tots ens convé que nevi i que entri fred. Cota de neu aproximada: entre els 1500 i 1600 m. Falten dies i caldrà anar seguint aquest canvi.
 

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny