Notícia

Esquiadors i turistes deixen l'ocupació dels hotels d'Andorra al 90%

Per demà diumenge es preveuen les primeres retencions de l'operació retorn de les vacances de Nadal a Reis

Cues per entrara a Andorra pel Pas de la casa. Imatge d'arxiu.
Cues per entrara a Andorra pel Pas de la casa. Imatge d'arxiu. Autor/a: Particular
Entrada massiva de vehicles a Andorra. Aquest dissabte al matí s'havien registrat retencions de fins a 6 quilòmetres a l'N-145. Des del 23 de desembre fins divendres a la nit havien entrat ja al "país dels Pirineus" més de 200.000 cotxes, molt per sobre de les previsions inicials. Els hotels presenten xifres d'ocupació molt bones, en molts casos per sobre del 90%. Per demà diumenge es preveuen les primeres retencions de l'operació retorn de les vacances de Nadal a Reis


El sector hoteler d'Andorra preveu fregar el ple de cara el primer cap de setmana de Reis i fa una estimació que gira al voltant del 80% i el 90% d’ocupació al Principat. Hi han ajudat el bon temps, marcat per les altes temperatures que ha comportat l'anticicló. Esquiadors i turistes de compres són els principals clients als hotels del Principat d'Andorra en aquestes festes de Nadal a reis. La freqüentació a les pistes d'esquí està sent igualment molt alta, tot i que de moment no hi ha xifres oficials.

Ara bé, l'alta ocupació hotelera que registra aquests dies i l'entrada de vehicles per sobre de les previsions, fan preveure una operació retorn complicada als eixos de comunicació del Pirineu. Segons informen el servei de mobilitat andorrà, l'entrada de vehicles per les dues fronteres ha estat massiva. Avui mateix s'havien registrat retencions de fins a 6 quilòmetres a l'N-145 ja de bon matí. Des del 23 de desembre fins divendres a la nit havien entrat ja al "país dels Pirineus" més de 200.000 cotxes, molt per sobre de les previsions inicials de Mobilitat d'Andorra, que havia estimat que fins a Reis n'entrarien uns 160.000.

Les previsions són que a partir de demà diumenge es produeixin les primeres retencions per sortir, coincidint amb l'inici de l'operació retorn que marquen les cavalcades de Reis.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny