Notícia

Esquiada per La Pia de Masella

Autor/a: Diari de la Neu
Esquiada pel sector La Pia de Masella el diumenge 8 de febrer de 2015. Un dia de neu pols, cel blau i vent suau, amb gruixos de neu que anaven dels 50 als 110 cm.

Breu descripció

La Pia és el sector més a llevant de Masella. Orientació nord-est, gairebé tot el recorregut es fa entre bosc de pi negre, excepte en la part més alta. L'esquiada es fa per les pistes La Mola, Cerdanya, l'Excursió i Rovellons. Té una cota de sortida a 2.100 m. (Pla de la Corda) i l’arribada a 1.700 m., base del telecadira La Pia Express. Amplada mitja de 40 metres, llargada de 2,2 km., (segons dades de l'aplicació Skitude) i un desnivell de 375 m. (dades de Masella). La Pia és el sector menys freqüentat de Masella i per això la neu, en aquest sentit, s'hi manté en bones condicions.

Dades històriques

El sector es va obrir l'any 2009 amb l'objectiu de descongestionar el Pla de Masella. Des de bon principi va comptar amb la instal·lació d'un telecadira desembragable de 6 places, La Pia Express, i es van obrir les pistes Cerdanya, Familiar La Pia, Refugi i l'Atrevida, ja de bon principi amb instal·lació de neu produïda.
El desembre de 2012 s'obrien les pistes Excursió, Mirador i Rovellons i dos anys més tard, el mes de novembre de 2014, s'acabava la instal·lació de neu produïda a la pista Rovellons.

Actualment el sector de la Pia compta amb un bar, "El Refugi", sanitaris provisionals i tres aparcaments amb capacitat per a 500 vehicles. Masella té previst que al peu de pistes de La Pia s'hi construeixi un edifici de serveis que comptarà amb restaurant, servei de lloguer de material, botigues d'esquí i sanitaris.

Des de la Pia es pot esquiar tranqui·lament mentre es gaudeix de vistes sobre el Puigmal i la Cerdanya.

Registreu el vostre track

Us recomano fer servir l’aplicació gratuïta que Skitude té a la xarxa, per als dispositius mòbils, i gravar la vostra baixada, així com compartir-la a les xarxes socials. Aquest és el resultat del track gravat al sector La Pia per mitjà de l’aplicació esmentada:

Nombre: La Pia | Fecha: 08/02/2015 | Hora: | Duración: 0h 3m 56s | Distancia total: 2.24 km | Vel. máx: 65.16 km/h | Vel. med.: 37.46 km/h | Desnivel: 404 m

Esquiada registrada amb Go-Pro Hero 3+

L'esquiada a La Pia també la vaig grabar amb una càmera Go-Pro Hero 3+ una estona després de registrar-la amb skitude. L'esquiadora "perseguida" és Maite Martí, la banda sonora correspon a cançons que van tenir molt d'èxit els anys 2009 i 2012, anys de referència cronològica per aquest sector. Us convido a veure'l al nostre canal de Youtube. Desitjo que us agradi!

Ivan Sanz Tusell

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny