Notícia

Les 5 millors selfies que et pots fer a Cambre d'Aze

Les millors localitzacions per obtenir una bona captura d'autofotografies de l'estació entre l'Alta Cerdanya i l'Alt Conflent

selfie,cambre aze,cambra ase,jacques solere,petite noire,eina,eyne
Les 5 millors selfies que et pots fer a Cambre d'Aze Autor/a: Diaridelaneu.cat
Continuem amb els reportatges sobre les millors selfies a les estacions d'esquí del Pirineu. Avui, Cambre d'Aze (Cambra d'Ase). Us mostrem les selfies que hi hem capturat i les ubiquem sobre plànol.


selfies-cambre-aze
Les selfies de Cambre d'Aze localitzades sobre el plànol de pistes (Foto: DDLN).

En aquest article fem una descripció breu de 5 punts en els quals ens podem fer les millors selfies al domini esquiable de Cambre d'Aze. Són 5 localitzacions que permeten captar el millor pel que fa a paisatges de l'estació a cavall de l'Alta Cerdanya i l'Alt Conflent. Recordar-vos que en una mateixa localització una mateixa selfie capturada en diferents horaris pot esdevenir molt diferent. La mateixa captura canvia en funció de l'orientació i del sol, així que escollir l'hora, el dia i l'orientació queda a les vostres mans.

Selfie 1 • Cota 1940 - Pla de Cambra d'Aze

Possiblement una de les més buscades. Se situa a mig camí entre el retorn del telecadira del Moulí i la base del teleesquí del Pla, a pocs metres del bucòlic bar de fusta que trobem al mateix lloc. Possiblement les millors hores per fer-hi la nostra selfie és just abans que el sol sobresurti de l'aresta del circ glacial o bé quan el sol ja ha superat el límit de ponent del circ, o sigui, a partir de la una de la tarda. Recordar-vos el circ de pedra d'origen glacial de Cambra de la Cambra d'Ase és una de les "meques" de l'alpinisme del Pirineu oriental, amb especial atenció a la canal Central i el corredor de la Vermicelle.

l circ de la Cambra d'Ase i el pic que el corona, el Pic de Cambra d'Ase (2.750 m), són la senya d'identitat d'aquesta estació d'esquí, que dóna nom a la unió de les estacions de Sant Pere dels Forcats i Eina acordada l'any 1989. La casualitat va voler que el dia que es tirava a terra el mur de pedres que separava els dominis esquiables de les dues estacions també es derruïa el mur de Berlín (per saber més de la història de Cambre d'Aze llegiu aquest enllaç).

selfie-1-cambre-aze-cota1940-teleski-du-pla
Selfie davant el circ de la Cambra d'Ase (Foto: Diaridelaneu.cat).


Selfie 2 • Arribada telesquí de Font Freda (Cota 2400).

Una altra de les senyes d'identitat de Cambra d'Ase són les panoràmiques que ens ofereix des de la cota alta de l'estació. En aquest cas ens situem a l'arribada del teleesquí de Font Freda, a la cota 2400 del domini. Des d'aquest punt podrem obtenir una panoràmica de a indicar ordinals, 180º orientació nord de llevant a ponent, amb vistes sobre el massís de Madres, els pics Peric, Carlit, Puigpedrós, plana de la Cerdanya, serra del Cadí, Pedraforca i la Tosa. Impressionant, oi?. També veurem a un cop de pedra les estacions d'esquí de Les Angles i Font Romeu. Queda al vostre criteri quina orientació us agrada més!

selfie-2-cambre-aze-cota2400-teleski-font-frede
Selfie a l'arribada del teleesquí de Font Freda (cota 2400). Vam optar per fer una captura amb el Carlit, els pics Peric i Font Romeu i Pirineus 2000 a la nostra esquena (Foto: IST).


Selfie 3 • El mar Mediterrani

No hi ha gaires estacions d'esquí al Pirineu des de les que sigui possible veure el mar Mediterrani. Una d'aquestes, però, és Cambra d'Ase. A la selfie número 3 us convidem a fer una captura amb el mar de fons, el qual és visible si la meteorologia acompanya una mica. A no pas més de 100 metres de distància de la selfie 2 localitzem el punt número 3. Des de l'arribada del teleesquí Font Freda iniciem el descens per la pista Rhodos. A no més de 100 metres de l'arribada del teleesquí, i girant la vista cap a llevant, un dels contraforts del circ de Cambra d'Ase perd alçada i ens permet veure la plana del Rosselló i la línia del mar a l'horitzó. Hi ha altres localitzacions al domini que també ens permeten veure el mar, però aquest és el que ens permet una perspectiva a més altura.

selfie-3-cambre-aze-cota2350-vista-mar
Selfie amb la plana del Rosselló i el mar Mediterrani de fons (Foto: Diaridelaneu.cat).

Selfie 4 • Pista La Combe i Montlouis de fons

Una de les pistes emblemàtiques de Cambra d'Ase és La Combe. És una pista blava llarga, dependent uniforme i traçat que alterna trams més rectes amb altres de corbes suaus, ampla i protegida pel bosc de pi negre a banda i banda que, al nostre criteri, és una de les millors del Pirineu oriental per gaudir-la amb girs amples i ben conduïts a l'estil carving.

A mitja pista podrem gaudir d'una bona panoràmica de la ciutadella de Mont Louis, una joia de l'arquitectura militar obra de Vauban edificada l'any 1679 per ordre del rei de França Lluís XIV, amb l'objectiu de protegir el pas entre el Rosselló i el Capcir, per una banda, i la Cerdanya, per l'altra. De fons també hi capturarem les poblacions de la Cabanassa i la Llaguna.


selfie-4-cambre-aze-pista-la-combe-montlouis
Selfie a La Combe amb la citadella de Mont Louis de fons (Foto: IST).

Selfie 5 • Arribada teleesquí Bosc d'Eina

Per a la selfie número 5 ens desplacem al sector d'Eina. A l'arribada del teleesquí "du bois d'Eyne" (Bosc d'Eina) trobarem l'entrada a dues pistes emblam del sector d'Eina: la vermella JacquesSolère i la negra "petitenoire d'Eyne". Aquesta ubicació, amb el rètol de les dues pistes, potser una bona selfie de record del nostre descens amb esquís per qualsevol d'aquestes dues pistes, però també és una bona localització per capturar la serra del Cadí de fons. Us mostrem les dues (l'adjunta al text i la que obre el reportatge), i vosaltres escolliu quina orientació us agrada més!

selfie-5-cambre-aze-eyne
Selfie a l'arribada del teleequí "du Bois d'Eyne" (Bosc d'Eina), amb la serra del Cadí de fons (Foto: IST).

Agraïments
 
Les selfies del present reportatge han estat protagonitzades per Alba Ravetllat i Biel Gil. El reportatge es va realitzar a Cambre d'Aze el passat dia 5 de gener de 2020.

Ens hauria agradat incorporar una 6a selfie al reportatge i que es localitza a l'entrada de la pista negra SuperCambre, ja que es tracta d'una de les pistes negres més difícils del Pirineu. Des de la seva entrada ens permet observar una panoràmica privilegiada del circ de Cambra d'Ase i el mar Meditarrani. Si algun lector en fa una bona captura i ens la vol enviar, la publicarem amb molt de gust!

elfie-telesiege-mouli-cambre-aze

El Making-of i algunes de les selfies no publicades que hi vam poder captar les podeu trobar en aquest perfil:

Instagram de Diaridelaneu.cat: instagram.com/diaridelaneu/

super-cambre-pista-negra

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny