Notícia

Grandvalira no descarta fer pagar per practicar l'skimo en les pistes d'alpí

Així ho ha declarat Alfons Torreño, director general de Grandvalira Nevasa, als mitjans de comunicació andorrans

skimo,grandvalira
Grandvalira no descarta fer pagar per practicar l'skimo en les pistes d'alpí Autor/a: Grandvalira
Segueix el debat sobre l'ús i compatibilitat de les pistes i instal·lacions d'esquí alpí per part dels practicants de l'esquí de travessa (també conegut com de muntanya o més recentment skimo).


Grandvalira no descarta fer pagar l’usuari de l’esquí de muntanya per la utilització de les seves instal·lacions. Així ho ha explicat avui Alfonso Torreño, director general de Grandvalira Nevasa, al digital andorrà Bondia.ad.

En declaracions recollides per l'esmentat digital, la prioritat segons el director general és “racionalitzar” l’ús que fa aquest client de les pistes d'esquí alpí del domini de Grandvalira. “Ara mateix no es tracta de guanyar diners amb aquests clients, sinó que no suposin un perill per al client d’esquí alpí”, ha explicat Torreño.

El director de Grandvalira Nevasa recorda que els darrers anys l’estació ha treballat per treure de la zona de pistes aquest esport, ja que aquest és un client “totalment incompatible amb el client d’esquí alpí”. “Si un puja i un altre baixa pel mateix lloc, problema segur”, afirma. És per aquest motiu que s’ha apostat per crear espais específics per a la pràctica de l’esquí de muntanya.

Torreño explica que, en aquesta línia, per l’actual temporada s’han reforçat encara més els circuits que hi ha a l’estació per intentar desviar el client de muntanya donant-li una alternativa de pujada. El que es vol és que “sigui un espai més tranquil per a ell i per a l’esquiador alpí”. Així, declara que “hi ha un tema clau, que és el tema de la seguretat, tant per a l’esquiador de muntanya com el d’alpí”. De fet, aquest darrer és qui preocupa més l’estació, tenint en compte que és qui paga un forfet per a l’ús de les instal·lacions.

En tot cas, Torreño remarca que de cara al futur es vol "racionalitzar l’ús de les instal·lacions” i que aquesta racionalització “podria passar, o no, pel pagament”, ha matisat.

Grandvalira ofereix 10 circuits d’esquí de muntanya marcats (deu senyalitzats i dos amb tracks GPS), són d’accés gratuït i s’adapten als diferents nivells d’exigència física i tècnic.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny