Notícia

Compte enrere a Port del Comte per salvar la temporada

Els responsables no donen la temporada per perduda i confien que encara es pot salvar

Port del Comte,postal
Imatge d'avui a Port del Comte Autor/a: Port del Comte
Les altes temperatures d'aquest hivern compliquen la temporada d'esquí al Port del Comte. L'estació confia en un canvi de temps a mitjans d'aquest gener per salvar l'any.


L'anticicló i les altes temperatures d'aquest hivern estan complicant la temporada d'esquí a l'estació del Port del Comte. Dels 54 quilòmetres esquiables que té l'estació, només n'hi ha 12 d'oberts per la falta de neu. Això s'ha fet notar especialment aquest Nadal i, dels 3.000 esquiadors diaris que hi va haver l'any passat, enguany no s'ha superat el miler. Així ho ha explicat a l'ACN el seu director, Albert Estella, qui ha assegurat que, malgrat tot, l'estació continua sent rendible. Estella espera un canvi de temps a mitjans d'aquest gener que ajudi a salvar la temporada. "Encara hi som a temps", ha assegurat. La falta d'esquiadors té conseqüències directes pels negocis que en depenen, com l'hostaleria o les escoles d'esquí.

Situada a 1.700 metres d'altura, el Port del Comte és l'estació d'esquí ubicada més al sud de Catalunya. És la més pròxima a Barcelona i això fa que el seu públic sigui especialment familiar. En total, té 54 quilòmetres esquiables. Enguany però, les altes temperatures d'aquest hivern no han permès obrir totes les pistes i, de moment, la temporada no està sent bona.

Les quatre escoles d'esquí que hi ha a l'estació també estan notant la falta d'esquiadors, però creuen que aconseguiran salvar la temporada gràcies a les estades escolars. "A nivell de clients particulars hi ha menys afluència de públic i això fa baixar els guanys", ha explicat el responsable d'Esportec, Ignasi Pérez.

Malgrat tot, el director de l'estació, Albert Estella, és optimista i espera que el canvi de temps anunciat per a mitjans d'aquest mes de gener faci canviar la situació i la temporada s'acabi allargant, fet que ajudaria a salvar els números. De fet, a finals d'aquesta mateixa setmana hi ha hagut una nevada que ha deixat registres de fins a 10 centímetres. Amb el fred, l'estació espera poder produir neu i ampliar aviat la zona esquiable. "Hem perdut una bona part de la temporada, però encara es pot arreglar", ha assegurat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots