Notícia

Barcelona i els Pirineus ja són candidatura reconeguda per als Jocs del 2030

També hi haurà dos rivals en les seues aspiracions: Sapporo i Salt Lake City.

barcelona,pista negra,la molina
Barcelona i els Pirineus ja són candidatura oficial per als Jocs del 2030 Autor/a: Diaridelaneu.cat
Barcelona, Salt Lake City (Estats Units) i Sapporo (Japó) aspiren oficialment a organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, així ho va expressar ahir el Comitè Olímpic Internacional (COI). Encara no hi ha una data concreta per assignar la seu per a la cita del 2030 però la candidatura de Barcelona  i el Pirineu s’hauria d’aprovar abans del 2023 perquè hi hagués un termini de set anys per a organitzar l’esdeveniment.


La candidatura Pirineus-Barcelona, la japonesa Sapporo i la nord-americana Salt Lake City són les tres candidatures que han mostrat interès per organitzar els Jocs Olímpics d’hivern dels anys 2030, 2034 o 2038, segons va informar ahir el Comitè Olímpic Internacional (COI). Les tres tenen experiència com a organitzadores de Jocs: Sapporo va acollir els del 1972 i Salt Lake City els del 2002, tots dos d’hivern, i Barcelona els del 1992, en aquest cas d’estiu.

La comissió del COI que estudia les opcions de les futures seus organitzadores ha obert un diàleg amb els tres projectes per assessorar-los en el seu camí cap a uns possibles Jocs al seu territori. La porta està encara oberta a altres candidatures i no s’ha fixat cap termini en el procés d’adjudicació de les seus, segons les noves normes del COI, més flexibles en la designació, però diverses fonts apunten que es coneixerà la del 2030 abans del 2023.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny