Notícia

El conflicte de Port Ainé amenaça d'agreujar-se

L'empresa que habitualment contractava professors d'esquí a les escoles locals ara els fa venir des d'altres estacions

port-aine,professors,monitor,telecadira
Professors d'esquí a Port Ainé Autor/a: Diaridelaneu.cat
Possible tempesta a la vista a Port Ainé?. Doncs molt possiblement si: l'agència de viatges que hi porta més clients ha començat a prescindir dels serveis de les escoles d'esquí que, tradicionalment, han operat a l'estació del vessant nord del Pic de l'Orri. Aquestes escoles asseguren que hauran de reduir el 60% de la plantilla si no es reverteix la situació. L'empresa que habitualment els contractava ara fa venir professors d'altres estacions.


Les escoles d'esquí que operen a l'estació d'esquí de Port Ainé han mostrat el seu malestar pel fet que l'empresa que porta els grups escolars a l'estació ha prescindit dels seus serveis. Tot i haver-hi un contracte, aquesta empresa, que s'ha quedat totes les places de l'Hotel de Cota 2.000, de dilluns a divendres (setmanes blanques escolars), ha prescindit dels seus serveis perquè no hi ha hagut un acord econòmic posterior al contracte signat.

Les escoles d'esquí argumenten que paga per sota preu de mercat i s'han negat a fer els serveis. L'opció de l'empresa ha estat portar professors d'altres estacions. Les escoles d'esquí del territori lamenten que aquesta situació els portarà a haver de prescindir de mínim el 60% de la plantilla.

En un comunicat el professorat de Port Ainé diuen que aquesta situació implica la "pèrdua i el deteriorament dels llocs de treball dels professors de les escoles d'esquí i snowboard de Port Ainé".

Des del 9 de gener han perdut "sobtadament gran part del volum de feina que tenien previst". Aquesta feina, ara, la realitzen professors vinguts d'altres estacions a causa d'un conflicte entre les estacions d'esquí i l'agència que gestiona l'allotjament dels grups escolars a l'Hotel de la Cota 2000.

Els professors qualifiquen "d'indignant" que Ferrocarrils, empresa que gestiona l'estació, mostri tanta "passivitat" amb empreses privades que "devaluen les condicions laborals i substitueixen el professorat local per treballadors externs".

Els treballadors de les escoles d'esquí han exigit a Ferrocarrils solucions i la resposta que han obtingut després d'una maratoniana reunió ha estat l'oferiment de intervenir entre escoles d'esquí i empresa contractant dels serveis. Aquesta única empresa portarà uns 3.800 alumnes a l'estació d'esquí. Els professors alerten que si no es troba una solució "es veuran obligats a prendre mesures contundents" per defensar els llocs de treball.

Arnau Orri, un del representants sindicals de les escoles d'esquí de Port Ainé, ha explicat a Diaridelaneu que l'empresa Gestión 2000, la que contracta i comercialitza les setmanes blanques a l'Hotel de Port Ainé, ha començat a contractar i portar professors d'esquí d'altres estacions.

Segons Orri, la majoria d'aquests nous professors provenen d'una escola radicada a La Molina, però també n'han arribat des de Candanchú. Per al representant sindical, "això va en contra de l'economia i dinamització del territori, del Pallars, i per això mateix entenem que FGC, propietària de l'estació, ha d'intervenir en el conflicte, ja que sinó bona  part dels professors del Pallars que treballen a Port Ainé perdran la feina". El representant sindical també va explicar que les escoles de Port Ainé compten amb el suport del Consell Comarcal del Pallars i Ajuntaments de la zona i que està prevista una reunió en les properes hores entre els representants del Pallars i els representants de Ferrocarrils.

En declaracions a l'ACN Gabi Lopetegui, responsable de l'escola d'esquí Cims, també ha explicat que a la seva escola, de 25 professors, n'hi ha 15 que podrien perdre la feina de forma imminent entre setmana. En aquest sentit ha advertit que "també costarà mantenir els que només treballaran els caps de setmana i això ens deixa en una situació molt complicada".

Lopetegui també ha advertit que "l'altra empresa paga un 50% als seus monitors del que paguem nosaltres, i per això s'han anat fent grans. Paguen un sou miserable als seus professors, estan rebentant el mercat i ens aboquen a la desaparició" ha lamentat el responsable de l'escola Cims.

De moment, les escoles d'esquí ja parlen de la reducció de la plantilla en un 60% si aquesta situació no es reverteix.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny