Notícia

Alerta allau! L'escape room que combina lleure i aprenentatge sobre els allaus

'Alerta allau escape room' permet aprendre sobre la neu i les allaus mentre juguem

carpa,alerta,allau,escape room
Alerta allau! L'escape room que combina lleure i aprenentatge sobre els riscos de la neu Autor/a: Altitud Extrem
Un escape room d'allaus? Doncs sí, existeix. És divertit, us podria ser molt útil i us hi podeu posar a prova a La Molina. Us hi animeu?


alerta-allau-escape-room-la-molina-exterior-carpa

La Molina ha estrenat aquesta temporada un Escape Room sobre allaus. L'activitat, que combina diversió i aprenentatge, es va presentar el passat 9 de novembre al Museu de La Molina. La primera sessió amb participants va coincidir amb el primer dia d'obertura de la temporada a l'estació cerdana, el passat 16 de novembre, i des d'aleshores i gràcies al boca-orella ja hi han passat més de cent persones.

Xavi Fanlo és el responsable d'Altitud Extrem (https://www.altitudextrem.com/), l'empresa que organitza i gestiona aquesta activitat, i explica que l'Escape Room Alerta Allaus té dues versions. Una estandarditzada per al públic general i una altra destinada als experts que ja coneixen els perills de la neu, com seria el cas de bombers de rescats de muntanya, pisters estacions d'esquí o guies de muntanya.

"En aquest sentit és una eina que pot anar bé, d'una banda, per a qui mai ha estat en contacte amb la neu o els perills que pot implicar una sortida a la muntanya amb risc d'allaus, i per l'altra, per als experts que poden posar a prova els seus coneixements", explica Fanlo, que també deixa clar que és un joc i que combina diversió i aprenentatge però que no substitueix una formació específica.

El màxim responsable d'Altitud Extrem també recorda que  "l'activitat normalment la fem a la zona del parc dels arbres (parc d'aventura) però també l'hem organitzada en llocs com Pista Llarga, a l'estació intermèdia del telecabina o fins i tot en altres llocs fora de la Molina". De fet aquest cap de setmana la carpa del EscapeRoom Alerta Allaus es desplaça a la Val d'Aran.

L'activitat sempre inclou l'assistència d'un Games Màster (dinamitzador), i que en aquest cas, com no podria ser d'altra manera, és un guia de muntanya titulat. La durada de la sessió dels 45 minuts per als qui més ràpid resolen el repte o fins a un màxim de 75 minuts per als qui tenen més dificultats.

alerta-allau-escape-room-la-molina-carpa%281%29

Funcionament

El repte que planteja Alerta Allaus s'inicia dins la carpa, on els participants, en equips de 2 a 5 persones, rebran la pressió ambiental del so propi d'un rescat en allaus, com ara els helicòpters.

Un cop s'aconsegueix resoldre el repte per aconseguir els tres elements de seguretat, ARVA, pala i la sonda, els participants surten fora de la carpa. S'hauran d'espavilar a contrarellotge per trobar la víctima d'una allau que es troba enterrada a la neu. Comença el compte enrere!

Us hi animeu?

Més informació a:
https://www.altitudextrem.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


68%


11%


11%


11%

28 vots