Notícia

Núria Pau disputarà demà al gegant de la World Cup de Sestrière

L’esquiadora catalana lluitarà per entrar al top 30 de la Copa del Món de gegant a Itàlia en una pista complicada però que coneix a la perfecció

nuria pau
Núria Pau disputarà demà al gegant de la World Cup de Sestrière Autor/a: Diaridelaneu.cat
La pista de Sestiere, on es van disputar els Jocs Olímpics de Torí el 2006, és llarga i completa, ja que compta amb pla, contrapendent, corbes i, sobretot, mur. És una pista molt exigent perquè requereix atacar en tot el seu traçat però Núria Pau admet que pel seu esquí, és una pista que li juga a favor.


Núria Pau, única representant femenina de l’equip espanyol d’esquí alpí en el circuit de Copa d’Europa i del Món, disputarà demà al matí la Copa del Món de Gegant a Sestiere, Itàlia. Núria Pau lluitarà per entrar dins del top 30, un objectiu molt ambiciós, ja que hi disputaran les millors esquiadores del món. Tot i això, l’esquiadora catalana es mostra preparada i molt motivada per a competir a una pista que es coneix a la perfecció i que afronta amb molt bones sensacions després dels últims entrenaments d’aquesta setmana.
 
La pista de Sestiere, on es van disputar els Jocs Olímpics de Torí el 2006, és llarga i completa, ja que compta amb pla, contrapendent, corbes i, sobretot, mur. És una pista molt exigent perquè requereix atacar en tot el seu traçat però Núria Pau admet que pel seu esquí, és una pista que li juga a favor. Així mateix, l’organització ha estat preparant la pista durant més d’una setmana, injectant molta aigua, pel que s’espera una pista amb molt bones condicions, tot i que la injecció d’aigua farà que hi hagi més gel i, per tant, suposarà que encara sigui més exigent.  
 
A Sestiere la de Ribes de Freser s’hi sent com a casa, ja que l’any passat va ser el seu camp base i és la localitat del seu entrenador. El fet de sentir-se com a casa l’ajuda a afrontar la carrera amb molta força i confiança. Una carrera en la qual serà difícil puntuar per l’alt nivell de les rivals però que la Núria Pau se sent preparada per a atacar en tot el seu traçat. Núria Pau afirma que vol mantenir, i fins i tot millorar, la dinàmica de l’any passat a la Copa del Món on va aconseguir la 40ª posició, a només 0,60 segons del tall per a classificar-se per a la segona màniga (posició número 30).
 
Núria Pau, que compta amb el suport de la RFEDI i l’acompanyament d’Ecofrog, Rodi Motor Services, Vall de Ribes i la Diputació de Girona, afronta la Copa del Món d’Itàlia després d’haver disputat el passat 14 de gener una Copa del Món a Àustria. L’esquiadora catalana va aconseguir millorar 12 posicions el seu dorsal tot i la penalització en el temps que li va suposar sortir de la línia marcada a mig traçat d’una pista que presentava condicions molt desfavorables. Tot i això, va aconseguir tornar a entrar a la línia i finalitzar en 58ª posició després de dos parcials molt bons a l’inici i al final de la carrera.
 
Camí als Jocs Olímpics de Pequín 2022
 
Núria Pau va començar a esquiar als tres anys a la Vall de Núria i gràcies a la seva extraordinària progressió, als 12 anys entra a la Molina Club d’Esports, als 16 a l’equip català d’esquí alpí i als 17 a l’equip Júnior de la RFEDI. El 2017, es queda fora de l’equip espanyol per no complir els seus criteris i decideix viatjar sola a Sud-Amèrica durant tres mesos per aconseguir la puntuació necessària per poder entrar de nou a l’equip espanyol i poder lluitar així per a competir als Jocs Olímpics de Pyongyang 2018.
 
Torna com a campiona absoluta de Slalom especial i amb el rànquing mundial suficient per reincorporar-se a la RFEDI. Competeix al circuit de Copes d’Europa per poder entrar als seus primers JJOO i ho aconsegueix just una setmana després que aquests s’acabessin. Això no la desmotiva i aquella mateixa temporada finalitza en 16ª posició a les finals de la Copa d’Europa de Slalom a Soldeu, Andorra. La següent temporada, 2018/2019, la finalitza amb una destacada 36ª posició al Campionat del Món d’Are (Suècia); com a Campiona Absoluta de Bèlgica, Luxemburg i d’Espanya, en aquest cas finalitza en primera posició en totes les modalitats: Slalom, Gegant i Super Gegant. Uns resultats que li proporcionen molta força i motivació per seguir lluitant pel seu somni olímpic i aconseguir tots els objectius marcats per aquesta temporada per anar fent camí fins a Pequín 2022.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots