Notícia

Les 5 millors pistes per carvejar a Les Angles

Repassem una a una les pistes de Les Angles que millor permeten traçar girs amples


A tots ens agrada buscar pistes que esdevenen ideals per traçar girs amples. Busquem pistes de pendent continu, amples i amb bona neu. Si som habituals d'una estació aviat les tenim identificades, però si visitem una estació per primera vegada la cosa canvia. Per això, si visiteu Les Angles i no voleu perdre el temps avaluant quines són les millors pistes per carvejar, en aquest article us ho posem fàcil:  us fem la relació de les 5 millors pistes per carvejar i us expliquem el perquè. No us perdeu el vídeo que us hem preparat!


Les Angles és una estació amb diversos sectors, pistes molt variades, de tots nivells i paisatges també variats. Una característica gairebé comuna en totes elles és que són pistes entre bosc. En general són pistes ben traçades, amb corbes amples, pendents alternats amb trams de més i menys pendent. Però hi ha 5 pistes que hem identificat com les millors de l'estació per carvejar o traçar girs amples. Us les relacionem i us expliquem el perquè considerem que són les millors per conduir i clavar bé els cantells dels nostres esquís. Preparats per saber quines són? Som-hi!

1 • Isard

Pista vermella situada al sector de Balcère, el més allunyat de l'eix central de l'estació. Orientada a nord. Pista molt ample i per ser la més allunyada del peu de pistes és també la menys freqüentada. Tot i ser una pista vermella el cert és que, especialment la part més alta i el tram central, podria passar per ser una pista blava. El tram final, però, és clarament vermell. Així doncs podreu aprofitar la part alta de la pista per traçar uns girs amples o conduir els vostres esquís clavant el cantell. Tota la pista és de neu natural.

les%20angles-carving-isard
Pista Isard, al sector Balcère (Foto: I. Sanz).

2 • Pista Bruyeres
 
Sector Bigorre de Les Angles. Es tracta d'una de les pistes més amples de l'estació. Equipada amb neu produïda. Està dividida en dos trams, Bruyeres Alta i Bruyeres Baixa. Ben protegida pel bosc. Si us agrada aquesta pista per repetir, té l'avantatge que té dos accessos amb remuntador ben a prop: els teleesquís de Llaret o el telecadira Roc d'Aude remonten gairebé en paral·lel a la pista. Al vostre criteri queda si pujar descansats pel telecadira i així estar al 100% per tornar a carvejar o bé amb teleesquí (més ràpid) per gaudir-la de nou ben aviat!

les-angles-bruyeres
Entrada a la pista Bruyeres (Foto: I. Sanz).

3 • Pista Collets
 
Pista blava. Neu natural. La més solejada de l'estació. Aquesta pista té l'al·licient que a més d'oferir un pendent continu el seu traçat coincideix en bona part en una carena o llom de muntanya. En el seu tram inicial ens ofereix una bona panoràmica sobre la veïna estació de Font Romeu i al fons la Cerdanya, serra del Cadí i la Tosa. No només hi podreu traçar uns bons girs sinó que a sobre hi podreu capturar unes bones imatges de la vostra silueta com a esquiadors amb un fons de cel blau i aquest paisatge que us hem explicat de decorat de fons. Carving amb fons de pel·lícula inclós! Es pot demanar alguna cosa més? Doncs sí. Acostuma a ser una pista poc freqüentada. Hi té a veure la seva entrada, més aviat discreta. Ssst..., guardeu-nos el secret
 

les%20angles-carving-pista-collets
Esquiant per la pista blava Collets. Al fons, la serra del Cadí (Foto: IST).

4 • Soucarade

Sens dubte la pista blava més llarga de l'estació. Ja cal que estigueu en forma si la voleu fer d'una sola tirada. S'inicia a la cota alta del sector Bigorre, amb el nom de Soucarade, de neu natural, continua en el segon tram amb el nom de Soucarade Pla del Mir, amb neu produïda, i finalitza al peu del telecabina Les Pellerins, si bé el darrer tram és una pista verda que porta per nom Soucarade Village. A saber: el tram "Pla del Mir" acostuma a estar força freqüentat, ja que esdevé una de les pistes "més comercials" de Les Angles. Així doncs us recomanem fer-la de bon inici o bé quan l'estació comença a buidar-se d'esquiadors que van a dinar o que ja donen per finalitzada la jornada d'esquí.

soucarade-les%20angles-carving
Bons girs per la pista Soucarade (Foto. IST).

5 • Baliu

Pista blava del sector Village (poble). Neu produïda. La més urbana de les 5 escollides i a la vegada la que millors vistes ens ofereix del poble. Pendent continu amb un petit planer al tram mitjà que ens permetrà recuperar posició o adaptar la nostra velocitat sobre els esquís. Ideal en dies de meteorologia adversa, com ara vent o boira. El telecadira 4 places que porta el nom de Baliu remunta en paral·lel, fet que ens facilitarà el seu accés i esquiada de repetició, si és el cas, de forma ràpida.

les-angles-baliu
Clavant cantells a la pista Baliu (Foto: IST).

I ara que ja sabeu les millors pistes de Les Angles per carvejar, us animeu a conduir els vostres esquís en aquestes 5 pistes?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny