Notícia

Expectació generalitzada per les nevades i gruix que s'anuncien pel 22 de gener

L'episodi de neu que s'anuncia per a la setmana vinent podria ser excpecional al Pirineu oriental

SKIPASS,CAPTURA,22012020
Epectació generalitzada pel que insinuen les nevades previstes pel dia 22 Autor/a: Skipass
Quatre dies després d'anunciar-se una important gregalada, que acabarà esdevenint llevantada, les previsions no només es confirmen sinó que podria acabar esdevenint en un dels episodis de neu més importants dels darrers anys al Pirineu oriental. En determinats cims del Pirineu més mediterrani es podrien arribar a superar els 200 cm de neu. Atenció doncs al que pugui passar a partir del 21 de gener!

 

Es confirma. I no només es confirma, és que s'anuncia de nou i amb més intensitat l'episodi de neu que s'apropa per al dia 22 de gener. Si les previsions no fallen, i res fa pensar que s'hagin de torçar, ens apropem a un episodi generalitzat de nevades que seran especialment importants al Pirineu oriental. Massís del Canigó, Madres i capçaleres del ter i Freser, poden arribar a superar els 2 metres de neu per damunt els 2.100 metres de cota.

I és que ja han passat quatre dies des que es va anunciar una important gregalada, que acabarà esdevenint llevantada molt potent. Les previsions no només es confirmen sinó que podria un dels episodis de neu més importants dels darrers anys al Pirineu oriental. Es podria repetir la nevada en gruix del 30 de gener de 1986? Va ser una nevada històrica per gruix i per produir-se en cotes baixes. En aquest ocasió, però, la nevada serà més important però també en cotes altes. La previsió també millora per al vessant occidental del Pirineu, on la nevada hi arribarà amb força i amb gruixos que poden superar els 100 centímetres.

Cota de neu? Nevarà per damunt els 1.100 metres als dos vessants del Pirineu, però la nevada s'anuncia especialment generosa per damunt dels 1.800 metres.

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny