Notícia

Àngel Ros, ambaixador espanyol a Andorra, torna a apostar per uns jocs d'hivern multiestacions

L'ambaixador creu que la candidatura hauria d'incloure el Pirineu d'Osca, el de Lleida, el de la Vall d’Aran i el d'Andorra

Àngel Ros, ambaixador espanyol a Andorra, torna a apostar per uns jocs d'hivern multiestacions. Imatge d'arxiu.
Àngel Ros, ambaixador espanyol a Andorra, torna a apostar per uns jocs d'hivern multiestacions. Imatge d'arxiu. Autor/a: Captura de pantalla
El màxim representant de l'ambaixada d'Espanya a Andorra, l'ex alcalde Lleida Àngel Ros, torna a apostar i a avalar la participació d’Andorra a la candidatura olímpica de Barcelona i els Pirineus. Segons publica avui El Periòdic d'Andorra, l’ambaixada ja hauria presentat informes favorables on defensa la idoneïtat de les instal·lacions del Principat. El cert és que la candidatura Pirineus-Barcelona pels Jocs Olímpics d’hivern 2030 avança amb discreció i compta amb el ple suport del COI.


L’ambaixador espanyol al Principat d'Andorra, Àngel Ros, en declaracions recollides pel mitjà andorrà El Periòdic, explica que una candidatura olímpica del Pirineu "ha de comptar amb l’únic país que està al 100% a la zona, Andorra, i que ja disposa d'unes instal·lacions magnífiques d’esquí, fet que es va demostrar a les Finals de la Copa del Món del març de 2019". Ros ha senyalat que "espero que Andorra formi part de la candidatura i per això continuo treballant per aconseguir aquest objectiu". Per l’ambaixador espanyol al Principat d'Andorra, el "país dels Pirineus" hauria de ser incorporat en una candidatura que pretén aplegar  les diferents parts del Pirineu de cara al 2030. Així, Ros va apuntar que "la lògica ens diu que el més comprensible seria incloure el Pirineu sencer, des d’Osca passant per Lleida i la Vall d’Aran fins a Andorra, ja que són les parts més representatives".

De fet, l'ambaixador dona per fet que els jocs es desenvoluparien en bona part a la Cerdanya però curiosament no esmenta el Pirineu de la Catalunya del Nord, més proper encara a la Cerdanya i en el qual, estacions com Font Romeu o Les Angles, disposen d'infraestructures esportives de tecnificació d'alt nivell i pistes homologades.

En paral·lel, i segons va declarar el Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat, Gerard Figueres, en una entrevista a RAC1 dissabte passat després de visitar el Comitè Olímpic Internacional (COI), la intenció de la precandidatura és que siguin uns Jocs de "tots els Pirineus", el que obriria la porta a la inclusió d’un país transfronterer com Andorra per aprofitar la plataforma de Soldeu i celebrar alguna prova d’esquí alpí al país.
 
Cal recordar que la nova política del COI demana que les seus no s’endeutin amb la construcció d’infraestructures edificades únicament amb la intenció d’acollir els Jocs Olímpics i que, després de la celebració de les competicions, quedin abandonades sense donar-los cap ús. El juny de l’any passat el COI va eliminar l’obligatorietat de celebrar totes les competicions en una única localitat, així que la nova normativa inclou la possibilitat de disputar diferents esdeveniments esportius en múltiples ciutats, regions o països.

Pel que fa a la candidatura Pirineus-Barcelona, Figueres va comentar que la idea seria que aquestes proves per a les quals no hi ha infraestructura ja construïda, com ara circuit de bobsleigh, se celebressin en "algun lloc d’Europa que ja tingui les pistes adients per practicar aquest tipus d’esports". Aquesta serà una de les grans diferències amb la candidatura que es preparava per al 2026, quan sí que estava previst la construcció d'un circuit de bobsleigh al sector estació de tren de La Molina, a la cota 1.450 m.

La candidatura Barcelona-Pirineus ja ha presentat al COI un dossier de 170 pàgines, es mostra el full de ruta amb les seus, les infraestructures i el repartiment de funcions entre els diferents territoris.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny