Notícia

Fins a 6 estrelles Michelin passaran per 4a edició de l’Snow Club Gourmet de Grandvalira

La primera cita del calendari de l’Snow Club Gourmet s’ha celebrat aquest cap de setmana passat


El sector Soldeu de Grandvalira reunirà 6 estrelles Michelin en la 4a edició de l’Snow Club Gourmet. Soldeu El Tarter ha dibuixat unes jornades dirigides pels xefs dels condecorats temples gastronòmics Disfrutar Barcelona, Les Cols (Olot) o el Miramar (Llançà), un conjunt de sessions culinàries sense cap precedent en estacions d’esquí de la Península.


Restaurant-Jean-Leon-nit-soldeuLa primera cita del calendari d'aquesta temporada de l’Snow Club Gourmet s’ha celebrat aquest cap de setmana passat al Jean Leon de Soldeu (Foto: Grandvalira).

Un total de 6 estrelles Michelin deixaran els temples gastronòmics dels seus guardonats restaurants per aterrar als fogons de les cuines dels sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira en la 4a edició de l’Snow Club Gourmet. La proposta, sense precedents en cap estació d’esquí de la Península, preveu 6 jornades d’altíssim nivell culinari amb cèlebres xefs de cases com Disfrutar Barcelona, Les Cols (Olot), Miramar (Llançà), Nairod (Barcelona), Nado (La Corunya) i Teòric (Barcelona). Les sessions tindran lloc al llarg de la temporada de neu i estan obertes als 150 socis del club gurmet i al públic general. El calendari fixa sis moments gastronòmics que se celebraran, tant en horari diürn com nocturn, en els restaurants més emblemàtics de l’estació situats per sobre dels 2.000 metres d’altitud. 

Grandvalira ENSISA eleva el seu compromís amb l’alta cuina i es posiciona com a resort d’esquí gastronòmic envoltat dels restauradors i de les firmes premium del moment que s’han anat incorporant al projecte en els últims quatre anys i han permès iniciar un camí notori pel que fa la restauració a les pistes d’esquí i al país dels Pirineus.
El projecte atansa a esquiadors i no esquiadors amb un tarannà gurmet a viure una experiència que, tant pot fusionar la cuina dels grans xefs de referència, com introduir figures promesa de la gastronomia que comencen a despuntar a les capitals. Ara bé, ambdós propostes coincideixen sempre prenent com a base el producte com a màxima expressió.

Snow-Club%20-Gourmet-Colmado-Singular.%2018-01-2020%20%2827%29
Tempura d'alga nori, "creme fraiche", caviar i salmó, un dels plats de la primera sessió del Snow Club Gourmet (Foto: Grandvalira).

‘Rusti’ del Nairod, imprescindible a Barcelona, als fogons del Wine & Meat Bar by Jean Leon

La primera cita del calendari de l’Snow Club Gourmet s’ha celebrat aquest cap de setmana al sector Soldeu de Grandvalira amb l’assistència de 50 comensals i amb el xef David Rustarazo ‘Rusti’, que ha compartit cuina amb l’equip liderat pel director d’operacions de restauració de l’estació, Xavi Solé i han gaudit d’una selecció d’ingredients de Colmado Singular de Francesc Collell al recent estrenat Wine & Meat Bar by Jean Leon, a 2.250 metres d’altitud.

‘Rusti’, capitaneja el restaurant Nairod de Barcelona, un establiment que va obrir les seves portes fa menys d’un any i que ja es troba entre les propostes culinàries imprescindibles de la ciutat comtal segons la crítica gastronòmica. Deixeble dels reconeguts restaurants Coure i Gresca, Rustarazo de 37 anys, és un exemple d’elaboracions difícils de trobar amb un perfil que combina senzillesa en la tècnica amb una base tradicional. A Soldeu, va aterrar amb una proposta que casava la filosofia del novell Nairod amb ingredients seleccionats de Colmado Singular. “Hem preparat un menú fresc i potser també força atrevit. Intentem no inventar res. No som de posar perquè sí, ni tampoc d’introduir molts ingredients. Soc dels que m’agrada que el producte sigui bo independentment del seu origen”, ha explicat el xef. I entre les elaboracions per aquesta jornada nocturna hi va haver: Tempura d’alga nori, “crème fraiche”, caviar i salmó, porros confitats, crema d’ametlla i botarga, “rillettes” de bonítol escabetxat, farcellet de col farcit de guatlla, cigrons i “migas”, calamarata de Benedetto Cavalieri amb llebre “à la royale”, arròs Acquerello amb llet i gelat de safrà caixmir i borratxo d’ametlla, crema de festuc scyaburu i gelat de cafè.

De la seva part, el propietari de Colmado Singular, Francesc Collell valorava l’oportunitat de poder mostrar la importància del producte en un menú. “La matèria prima és essencial. Pots tenir el millor cuiner del món però si parteix d’uns ingredients mediocres segurament el resultat serà poc favorable. Amb un bon producte sempre és més fàcil satisfer”, ha explicat aquest rodamón que al seu rebost del ‘colmado’ del segle XXI només hi té lloc per a productes que marquen la diferència. 
 
Snow-Club-Gourmet-Colmado%20Singular

Els membres del club viatgen al Piamonte, Itàlia

Per primera vegada, l’Snow Club Gourmet va sortir de l’entorn de l’estació d’esquí de Grandvalira i es va traslladar al Piamonte, Itàlia. Una vintena de membres del club es van desplaçar el passat mes de novembre a la localitat d’Alba, la capital mundial de la tòfona, per visitar aquest particular aliment de la casa Tartuflanghe. Paolo Montanaro, propietari d’aquesta firma italiana, que recol·lecta, comercialitza i s’ha especialitzat en la producció i derivats de la tòfona, va exercir d’ambaixador d’aquesta edició especial del club gurmet, que tenia com a objectiu donar a conèixer de primera mà l’origen del producte i el seu entorn. De fet, tal i com ha matisat el director de restauració de Grandvalira ENSISA, Àlex Orúe, “la voluntat de l’organització és seguir aproximant els clients a que coneguin al punt de partida de les marques, els productors i tot el procés autèntic de creació dels productes que formen part de l’Snow Club Gourmet”.

Snow-Club-Gourmet-Colmado-Singular

Properes jornades de l’Snow Club Gourmet

1 de febrer. El millor ou del món (Galo Celta). Primera neu i esmorzar a pistes i sopar amb aires gallecs amb Ivan Domínguez del restaurant Nado, La Corunya.

15 de febrer. Fina Puigdevall propietària de Les Cols (Olot), guardonat amb dues estrelles Michelin amb una proposta que homenatjarà el lideratge femení i l’esperit emprenedor de Madame Clicquot.

7 de març. Disfrutar Barcelona (2* Michelin) amb Caviaroli. Presència d’un dels 10 millors restaurants del món segons World’s 50 Best Restaurants. Proposta creativa amb autèntica destresa tècnica.

21 de març. Oriol Casals, xef del restaurant Teòric de Barcelona amb una proposta de Cal Tomàs, una experiència d’arrels familiars i respecte per la natura amb aliments saludables i saborosos. 

4 d’abril. L’arrossada Miramar. El restaurant Miramar de Llançà (2* Michelin) es desplaça del mar a la muntanya amb una degustació sofisticada i avantguardista de costa i amb l’arròs Acquerello.

porros-confitats-crema-ametlla-botarga
Porros confitats, crema d'ametlla i botarga, un dels plats presents en la sessió del Wine & Meat Bar by Jean Leon de l'Snow Club Gourmet (Foto: Grandvalira).




Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial