Notícia

Andorra col·lapsada per la llevantada Glòria

La primera nevada del 2020 col·lapsa el país

encamp,andorra,neu,transit
Andorra col·lapsada per la llevantada Glòria Autor/a: ANA - El Periodic d\'Andorra
Primera gran nevada del 2020 a Andorra aquest dimecres i primer gran col·lapse. El temporal Glòria també ha arribat a Andorra. La nevada ha començat de matinada a totes les cotes i ha obligat a tallar el port d'Envalira, la coma de Ransol i Montaup. S'han necessitat equipaments especials a tot el país.


Andorra, un país de neu, també es col·lapsa quan rep nevades importants. Segons informa avui la ràdio televisió andorrana, la llevantada Glòria, amb precipitacions de neu a totes les cotes del país, ha col·lapsat el trànsit amb retencions a totes les valls i retards importants en el transport escolar. L'esquí escolar s'ha anul·lat aquest dimecres i també aquest dijous. A més hi ha hagut talls de llum.

Encamp ha estat una de les zones amb més col·lapse amb cues de més de dues hores per arribar a la capital. La policia ha estat fent controls d'equipaments i el COEX ha començat a salar la carretera perquè hi havia gel. Hi ha gent que ha decidit caminar. També des d'Anyós fins al centre s'han registrat retencions de dues hores.

Andorra Difusió també està informant que des de Mobilitat i protecció civil andorrana alerten que aquesta neu és molt lliscant i s'estan trobant amb cotxes que, tot i anar equipats, llisquen. Les previsions a hores d'ara indiquen que seguirà nevant tot el dia amb més o menys intensitat, per la qual cosa demanen precaució i paciència al volant, i no agafar el cotxe si no és necessari.

40 màquines del COEX,  serveis comunals i la policia han estat treballant sobre terreny tot i que el col.lapse de trànsit no ho ha facilitat. Els centres urbans també s'han bloquejat fins que la nevada ha començat a minvar.

A hores d'ara el perill d'allau ja ha pujat a nivell 4.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny