Notícia

Nevada espectacular al Pirineu Oriental francés

Desde el mes de novembre de 2013 a les Neus Catalanes no recorden una nevada igual

Les Angles es una de les estacions amb mes neu de tot el Pirineu
Les Angles es una de les estacions amb mes neu de tot el Pirineu Autor/a: Turisme de Les Angles
Des Porte Puymorens a Cambre d'Aze i desde Font Romeu-Pirineus 2000 a Puyvalador, la nevada està descarregant amb intensitat, i encara els queden unes hores de neu. Des del mes de novembre de 2013 (quan van caure més de 1,5 m en 24 hores) que no veien tanta neu en tan poc temps.


La nevada continua i segons les previsions, els núvols deixaran pas a el sol a partir del dijous 23 al migdia.  L 'espectacular nevada acumula en tres dies més de dos metres de neu a 2.200m y un 1,70m a 1.600m, obligant a les màquines llevaneus i les ratracks de Font Romeu, Les Angles i Formigueres a netejar el centre de les poblacions a consciència. Les escoles han tancat i es recomana que ningú circuli si no es extremadament necessari fins dijous al matí. A Les Angles, Cambre d'Aze, Font Romeu-Pirineus 2000, Porte-Puymorens, La Quillane, l'Espai Nòrdic del Capcir, Formigueres i Puyvalador han rebut una nevada de cinema, acumulant gairebé 3m de neu a 2.400m. L'estació de Puyvalador espera poder obrir la temporada aquest mateix cap de setmana o en breu.


La carretera nacional de Perpinyà a Mont-Lluís va haver de tancar-se al trànsit durant unes hores i actualment està oberta amb cadenes, igual que l'accés al Col de Puymorens i de la Quillane des de Bourg-Madame. Les màquines llevaneus van treballant i si surt el sol dijous, s'espera que el cap de setmana les carreteres estiguin molt més netes de neu. Segons les autoritats, a partir del dijous 23 la situació es normalitzarà. Divendres si tot va bé sortirà el sol i el paisatge convidarà a gaudir d'un dels millors caps de setmana que es recorden en anys, doncs el Pirineu Oriental francés es la zona de tot el Pirineu que acumula més neu en aquests moments. Feia molts anys que Les Neiges Catalanes no es convertien en la zona del Pirineu amb més neu, i tot gràcies a la "Gloria", que els ha enviat neu just abans de les vacances a França. 


A Les Angles ja fa dos dies que estan traient remuntadors de sota la neu, per tal motiu, l'estació ha estat tancada fins dijous. Amb més de metre i mig de neu acumulada al poble, Les Angles es prepara per a un cap de setmana històric, encarant les vacances escolars franceses amb una excepcional neu pols molt abundant. Feia set anys que no veien nevar tant en tan poc temps, i seguirà nevant fins demà, acumulant-se fins gairebé tres metres de neu a cotes altes. Les autoritats franceses recomanen precaució a l'hora de circular per les carreteres del Pirineu Oriental francès. S'espera que els gruixos de neu augmentin encara més fins ben entrat el matí de dijous 23 de gener.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny