Notícia

Un matí complicat a les estacions de La Molina i Masella

Les dues estacions s'han vist afectades per la manca de subministre elèctric i pels desperfectes de la llevantada Glòria

la pia,masella,cua,telecadira
Telecadira de La Pia de Masella avui dissabte 25 de gener Autor/a: Diaridelaneu.cat
La llevantada Glòria ja és història quant a precipitacions, però no pas per les seves conseqüències. La neu va caure en abundància a les estacions d'esquí del Pirineu gironí, i això ha estat una bona notícia, però el cert és que ha estat una neu humida que, amb el seu pes, ha fet caure arbres i torres de subministre elèctric. Avui, 48 hores més tard del pas de la llevantada, La Molina i Masella n'han sofert unes altres conseqüències.


Matí complicat a les estacions d'esquí de La Molina i Masella. D'una banda l'empresa que els subministra el fluid elèctric els ha interromput el servei durant més d'una hora, afectant especialment a l'estació de La Molina.

Les instal·lacions es trobaven a ple rendiment i per tant plenes d'esquiadors que se sentien especialment atrets per la neu de la llevantada d'aquesta setmana. El cert és que la llevantada Gloria, que ha afectat al Pirineu durant 3 dies, ja havia deixat sense subministre part dels abonats de la zona de muntanya de la Cerdanya durant diverses hores i en diferents dies mentre va durar el temporal. Just avui l'empresa de subministre d'energia estava fent proves de subministre a la xarxa, però no havia avisat que les proves de subministre incloïen talls de fluït elèctric a les estacions d'esquí.

En aquesta situació La Molina ha hagut de fer servir generadors dièsel per activar els remuntadors de manera alternativa i evacuar els esquiadors. Si això passava cap a les 10.30 h del matí, una hora i mitja més tard l'estació reobria de nou les seves instal·lacions un cop garantit que el subministrament elèctric arribaria des de la centralde subministre del Ripollès.

Els responsables de l'estació han informat via xarxes socials dels fets i ha informat que "a causa de unes proves que ha realitzat la companyia Fecsa-Endesa, i que no ha comunicat prèviament, La Molina ha estat avui dues hores sense subministrament elèctric" i per aquest motiu, per no haver planificat ni avisat a l'estació, també han comunicat via xarxes socials que "Atès que els nostres clients han quedat sense servei per causes alienes a l'estació, La Molina es reserva el dret a emprendre les mesures legals que consideri necessàries.

Matí difícil també a Masella

Però no només La Molina s'ha vist afectada per les conseqüències derivades del temporal Gloria. Dijous la tempesta elèctrica del matí va afectar un dels remuntadors de Masella, en concret el telecadira desembragableTGV.

Tot i que ahir divendres va poder funcionar amb algunes parades, aquest matí l'esmentat remuntador ja no s'ha posat en marxa i, aquest fet, afegit a què els remuntadors de la cota alta tampoc estaven operatius conseqüència dels desperfectes de la llevantada Glòria, ha dividit l'estació en dos grans sectors, el del Pla de Masella i Coma Oriola per una banda, i el de La Pia per l'altra. A mig matí una avaria en el subministre elèctric també ha deixat el telecadira de Coma Oriola aturat diversos minuts.

Sense la part alta oberta i el telecadira TGV avariat, l'estació s'ha dividit en dos sectors esquiables no connectats. Un servei de bus llançadora ha servit per desplaçar els esquiadors entre les dues zones, fet que no ha evitat llargues cues en els accessos als remuntadors a causa de la gran afluència d'esquiadors que avui havien pujat a pistes atrets per la neu de la llevantada.

Pel matí Masella ha informat via xarxes socials que se suspenia la sessió d'esquí nocturn d'avui dissabte. Fa uns minuts també ha informat que per demà diumenge els remuntadors de la part alta estaran operatius, sempre que no hi hagi alguna nova incidència aliena a l'estació. D'aquest amanera els dos sectors quedaran connectats de nou per la part alta de l'estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny