Notícia

La RN116, la carretera dels esquiadors de Perpinyà, continua tancada a l'alçada de Fontpedrosa

La RN116 és la principal carretera d'accés a les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord des de Perpinyà o Figueres

RN116
La RN116, la carretera dels esquiadors de Perpinyà, continua tancada a l'alçada de Fontpedrosa Autor/a: Captura de pantalla
Segueixen els efectes del temporal de llevant Glòria. A pràcticament una setmana de l'inici, els efectes col·laterals segueixen i un d'aquests suposa un problema per als esquiadors de Perpinyà habituals de les estacions d'esquí de l'Alt Conflent, Alta Cerdanya i Capcir.


No hi ha esquiador de l'àrea de Figueres o Perpinyà que no conegui la RN116. Aquesta és la carretera principal d'accés a les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord per als esquiadors d'aquestes dues ciutats.

I el cert és que just aquesta setmana les estacions d'esquí dels Pirineus orientals han penjat el cartell més esperat de la temporada: "Tot obert". La llevantada Glòria va deixar la setmana passada a les estacions d'esquí de la zona en unes condicions immillorables, amb gruixos de pel·lícula, ja que s'han superat els 2 metres de neu nova en pràcticament totes les estacions de la zona.

Aquesta carretera, però, porta tancada a l'alçada de Fontpedrosa des del passat dimecres 15 de gener, quan els efectes de la llevantada Glòria van derivar amb fins a 12 esllavissades de pedres i terra en aquesta carretera, la majoria de les quals a l'alçada d'aquesta població de l'Alt Conflent.

Algunes d'aquestes esllavissades se situen a prop de Fetges i Sauto, a Vilafranca del Conflent i a Toès i Entrevalls (Thuès-entre-valls). 

Aquest tall de carretera obliga als esquiadors de Perpinyà o Figueres que volen accedir a les estacions nord-catalanes a fer-ho per carreteres alternatives, com ara la RN20, la D118 o pel sud la Collada de Toses (N260), la amb les que s'incrementa notablement el nombre de quilòmetres i hores de conducció a invertir per accedir a qualsevol de les estacions nord catalanes.

De moment les autoritats del Departament dels Pirineus Orientals (Catalunya del Nord), amb seu a Perpinyà, no han avançat quina serà la data d'obertura de la RN 116.

Informació actualitzada de la carretera RN116 en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny