Notícia

La RN116, la carretera dels esquiadors de Perpinyà, continua tancada a l'alçada de Fontpedrosa

La RN116 és la principal carretera d'accés a les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord des de Perpinyà o Figueres

RN116
La RN116, la carretera dels esquiadors de Perpinyà, continua tancada a l'alçada de Fontpedrosa Autor/a: Captura de pantalla
Segueixen els efectes del temporal de llevant Glòria. A pràcticament una setmana de l'inici, els efectes col·laterals segueixen i un d'aquests suposa un problema per als esquiadors de Perpinyà habituals de les estacions d'esquí de l'Alt Conflent, Alta Cerdanya i Capcir.


No hi ha esquiador de l'àrea de Figueres o Perpinyà que no conegui la RN116. Aquesta és la carretera principal d'accés a les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord per als esquiadors d'aquestes dues ciutats.

I el cert és que just aquesta setmana les estacions d'esquí dels Pirineus orientals han penjat el cartell més esperat de la temporada: "Tot obert". La llevantada Glòria va deixar la setmana passada a les estacions d'esquí de la zona en unes condicions immillorables, amb gruixos de pel·lícula, ja que s'han superat els 2 metres de neu nova en pràcticament totes les estacions de la zona.

Aquesta carretera, però, porta tancada a l'alçada de Fontpedrosa des del passat dimecres 15 de gener, quan els efectes de la llevantada Glòria van derivar amb fins a 12 esllavissades de pedres i terra en aquesta carretera, la majoria de les quals a l'alçada d'aquesta població de l'Alt Conflent.

Algunes d'aquestes esllavissades se situen a prop de Fetges i Sauto, a Vilafranca del Conflent i a Toès i Entrevalls (Thuès-entre-valls). 

Aquest tall de carretera obliga als esquiadors de Perpinyà o Figueres que volen accedir a les estacions nord-catalanes a fer-ho per carreteres alternatives, com ara la RN20, la D118 o pel sud la Collada de Toses (N260), la amb les que s'incrementa notablement el nombre de quilòmetres i hores de conducció a invertir per accedir a qualsevol de les estacions nord catalanes.

De moment les autoritats del Departament dels Pirineus Orientals (Catalunya del Nord), amb seu a Perpinyà, no han avançat quina serà la data d'obertura de la RN 116.

Informació actualitzada de la carretera RN116 en aquest enllaç.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial