Notícia

Un dissabte pletòric a les estacions d'esquí

El primer cap de setmana de febrer es tradueix en una alta afluència a les pistes

dues estacions,la molina,teleesqui,set fonts
Imatge d'avui dissabte a La Molina, sector Dues Estacions Autor/a: Diaridelaneu.cat
Comencem el cap de setmana amb un dissabte pletòric a les estacions d'esquí del Pirineu. La neu en abundància i el temps primaveral, han propiciat que les estacions d'esquí hagin penjat el cartell de "tot ple" en els aparcaments, terrasses, bars i en molts dels remuntadors. Febrer mai falla: és temporada alta a les estacions d'esquí.


Es veia a venir que el primer cap de setmana de febrer seria pletòric. De moment les estacions d'esquí han tancat un dissabte com feia dies que no es veia. La llevantada de la setmana passada encara està present en el subconscient dels esquiadors habituals. I també dels que no ho són tant. Cap aficionat a la neu que s'hi consideri s'ha volgut perdre la sessió d'esquí que es donava a la seva estació de referència. Avui ha estat un d'aquells dies en que tant els incondicionals com els que no ho són gaire, no es volien perdre la possibilitat de gaudir d'una bona esquiada.

En aquesta conjuntura, amb neu en abundància, una "mèteo" amb temperatures primaverals, un comunicat de neu idíl·lic (100% de pistes i 100% de remuntadors) i el fet de ser el primer cap de setmana del mes, ha portat a totes les estacions a enregistrar una altíssima afluència.

Avui estacions com La Molina i Masella han penjat el cartell de "estacionament complet" en bona part dels aparcaments més propers als remuntadors. De fet, pocs minuts abans de les 9 del matí, els accessos a les estacions d'esquí ja registraven una densitat de trànsit només comparable a dates clau com ara Puríssima o dies festius de Nadal. I com és normal, l'alta afluència també s'ha traduït en cues en els remuntadors que actuen d'eix central: totes les cadires plenes i cues per accedir a teleesquís i telecadires.

Vallter 2000, a la Vall de Camprodon, també ha registrat una afluència molt alta i al llarg del matí els seus responsables han restringit l'accés. La carretera ha estat tancada unes hores, un fet que no és estrany en dates marcades en el calendari de l'esquiador. Cal recordar que aquest cap de setmana, i després d'haver rebut una de les llevantades més intenses dels darrers 15 anys, l'estació de Setcases obria la pista d'El Xalet, un traçat molt valorat pels esquiadors habituals d'aquesta estació. Ahir per la tarda els seus responsables ho van anunciar via xarxes socials.

Tot i que de moment no hi ha dades oficials d'afluència a les estacions d'esquí del Pirineu, el cert és que només calia fer una ullada a les webcams de les estacions per comprovar com l'afluència ha estat molt alta a tots els centres hivernals. Demà diumenge possiblement es disposaran d'algunes dades.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny