Notícia

La carretera RN116 torna a estar tancada

Reoberta fa només uns dies després dels efectes de la llevantada, aquest matí la carretera s'ha enfonsat a l'alçada de Fontpedrosa

rn116,esvoranc
Així ha quedat la carretera RN116 a l'alçada de Fontpedrosa Autor/a: I cerdanya
Només fa una setmana que la carretera RN116 es reobria al trànsit després que fossin reparats d'urgència els desperfectes provocats per la llevantada Glòria. Set dies més tard es torna a tancar perquè la carretera s'enfonsa a l'altura de Fontpedrosa, a prop del punt quilomètric on la llevantada hi va produir esllavissades de terres i roques. El tancament arriba en plena temporada alta a les estacions d'esquí del Pirineu de la Catalunya del Nord.


La carretera Rn116 és una carretera ben coneguda pels esquiadors de les zones del Rosselló, Alt Empordà i Gironès. Aquesta via de comunicació és la més ràpida per accedir a les estacions de Les Neus Catalanes des d'aquestes comarques. La RN116 té l'origen a la ciutat de Perpinyà i uneix aquesta ciutat amb Bourg Madame (La Guingueta d'Ix). D'altra manera, connecta el Rosselló amb l'Alta Cerdanya, el Capcir i l'Alt Conflent, on s'hi troben estacions d'esquí com Font Romeu, Les Angles, Formigueres o Cambra d'Ase. 

Només fa una setmana que la carretera RN116 es reobria al trànsit després que fossin reparats d'urgència els desperfectes provocats per la llevantada Glòria. Set dies més tard es torna a tanca perquè la carretera s'enfonsa a l'altura de Fontpedrosa, a prop d'on la setmana passada s'hi van produir esllavissades de terres i roques.

Avui, de bon matí, a la carretera hi han fet aparició dos grans esvorancs que n'impedeixen la circulació en qualsevol sentit. Es desconeix quants dies pot estar tancada aquesta carretera que, per a més inconvenients, es produeix en plena temporada alta a les estacions d'esquí del Pirineu de la Catalunya del Nord. Així doncs els esquiadors de Perpinyà, Figueres o del Nord de Girona que vulguin esquiar al Pirineu de la Catalunya del Nord hauran de fer-ho per carreteres alternatives, com ara la Collada de Toses.

La Prefectura dels Pirineus Orientals n'ha informat aquest matí poc després de les 10 del matí.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny