Notícia

La candidatura dels jocs d'hivern Pirineus-Barcelona preveu viles olímpiques a Vielha i Puigcerdà

La candidatura Barcelona-Pirineus ja ha presentat al COI un dossier de 170 pàgines

puigcerda,cerdanya,carlit,font romeu
La candidatura dels jocs d'hivern Pirineus-Barcelona preveu viles olímpiques a Vielha i Puigcerdà Autor/a: Diaridelaneu.cat
Poc a poc es van sabent més detalls del que serà la candidatura Pirineus-Barcelona per a uns jocs d'hivern per a l'any 2030. El Govern català ha admès que l'Aragó i França es podrien sumar a la precandidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 i que la pre candidatura compta amb el suport de l’Estat. També que el projecte no implicarà fer infraestructures noves.


El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, creu que l'Aragó i França es podrien sumar al projecte per celebrar uns Jocs d'Hivern al Pirineu al 2030, el qual es troba actualment en fase de precandidatura. De fet, les estacions nord catalanes ja hi van mostrar fa un any la seva predisposició a col·laborar-hi. La pre candidatura compta amb tot el suport de l'Estat i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i que la proposta passa per no fer infraestructures noves. Pel que fa al termini per saber quina serà la seu guanyadora, es donarà a conèixer, com a molt tard, al 2023.

El secretari general de l'Esport ha explicat que els Jocs d'Hivern han de servir de palanca per projectes que ja estan redactats puguin ser accelerats. En serien un exemple al desdoblament de part de la línia de tren Barcelona-Vic-Puigcerdà o el tercer carril que s'ha de fer a la C-16 entre Cercs i Bagà, al Berguedà. També ha dit que no caldrà construir noves pistes, en tot cas caldria adequar-les o posar-les al dia, sense que això impliqui ampliar el domini esquiable ni incloure plans urbanístics.

Equipaments 

Pel que fa als equipaments de la ciutat de Barcelona, Figueras ha explicat que el Palau Sant Jordi i el Palau d'Esports es farien servir per a proves dels jocs d'hivern, a més del Pavelló Olímpic de Badalona, la Fira de l'Hospitalet i la pista d'atletisme coberta de Sabadell. En cas dels allotjaments, ha dit que la meitat dels tres mil atletes que hi participarien estarien a la capital catalana i la seva àrea metropolitana i que la resta estaran a les dues viles olímpiques del Pirineu, a Puigcerdà i Vielha.

El secretari general de l'Esport ha afirmat que espera que els jocs "no costin diners" i que creu que amb l'aportació del COE i el que es recapti "s'hauria d'autofinançar". En aquest sentit, ha dit que es buscaran alternatives a infraestructures que no existeixen a Catalunya, com ara les que s'utilitzen per fer bobsleigh i skeleton.

Recordar que candidatura Barcelona-Pirineus ja ha presentat al COI un dossier de 170 pàgines, es mostra el full de ruta amb les seus, les infraestructures i el repartiment de funcions entre els diferents territoris.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny