Notícia

Núria Castán lluitarà per un podi al FWT de Kicking Horse Golden BC

La rider catalana competirà la segona prova de la competició més important del món de freeride entre el 7 i el 12 de febrer, en funció de les condicions meteorològiques

FWT20,HAKUBA,JBERNARD
Núria Castán en una imatge a Hakuba Autor/a: J BERNARD
Núria Castán Barón, rider de l'equip internacional HEAD Snowboards, competirà en els pròxims dies la segona prova del Freeride World Tour (FWT), competició més important de freeride del món. La segona prova del circuit se celebra a Kicking Horse Golden BC, Canadà, i està prevista entre el 7 i el 12 de febrer, en funció de les condicions meteorològiques. El primer dia possible per celebrar la competició era demà, 6 de febrer, però s’ha posposat per la manca de visibilitat.
 
Després del debut espectacular de Núria Castán, ambaixadora global de WearColour, a Hakuba, Japó, la rider catalana està preparada per a demostrar tot el seu potencial a un dels llocs més llegendaris de freeride del Canadà, conegut per la seva condició tècnica i dinàmica. Núria Castán, primera espanyola a debutar per rànquing en el Freeride World Tour (FWT), va estar molt a prop del podi en la primera prova a l’escollir una línia tècnica i arriscada, descendint per una canal i executant quatre salts. Al Canadà, està preparada per a millorar la cinquena posició aconseguida al Japó i, fins i tot, per lluitar pel seu primer podi a l’elit del freeride. La carrera es podrà veure en streaming a la web del Freeride World Tour i a les seves xarxes socials, com en el canal de  Youtube.
 
En la primera carrera de la temporada, a Hakuba, va pujar al podi la francesa Marion Haerty, l’australiana Michaela Davis-Meehan i l'estatunidenca Erika Vikander. Hakuba era la primera prova de quatre que se celebraran en la temporada FWT 2020. La tercera prova se celebrarà entre el 28 de febrer i el 3 de març a Ordino Arcalís, Andorra. Del 7 al 13 de març se celebrarà la quarta prova a Fieberbrunn, Àustria, i la final es disputarà del 18 de març al 5 d'abril a Verbier, Suïssa. De les sis participants només podran disputar la final les quatre millors riders del rànquing una vegada celebrades les quatre primeres proves.
 
Trajectòria
 
Núria Castán va arribar al Freeride World Qualifier el 2016 provenint de la categoria Júnior (Freeride Júnior Tour) on va aconseguir 7 podis en tres temporades, inclosos un subcampionat del món (2014, Big Sky a USA) i una tercera posició en un altre World Championship (2013, Snowbird a USA).
 
Un any més tard, el 2017, va aconseguir la 7a posició en el FWQ i el 2018 ja va pujar al podi acabant en 3a posició. En la temporada 2019, va aconseguir arribar a la 2a posició final, mantenint les opcions de classificar-se per al Freeride World Tour fins a l'última prova de 4 estrelles del circuit de FWQ que no es va disputar per condicions meteorològiques severes. L'inici de la temporada 2019/2020 a Nova Zelanda va ser excel·lent liderant el rànquing amb autoritat guanyant les tres competicions del FWQ 2020 disputades: Remarkables de 4*, MountOlympus de 2* i Remarkables de 2*. Gràcies a lideratge de Castán en el FWQ, l'organització li ha concedit una wildcard per a competir en el Freeride World Tour 2020.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots