Notícia

Un après-ski estel·lar a Espot

Skipallars, una marca comercial per a un destí, tres estacions i un après-ski únic a Espot

après-ski,espot,starlight
Taller d’astronomia a 2.000 m a Espot (Foto:E. Soro). Autor/a: E. Soro
Les estacions d'esquí de el grup FGC aposten per convertir-se en destinacions de muntanya que de dia combinen esport, oci, gastronomia i, a partir de les 5 de la tarda, un après-ski ben singular. I algunes com Espot ho fan amb iniciatives innovadores.


En els darrers anys les estacions d’esquí del Pallars Sobirà han fet una aposta per la seva integració comercial en la marca Skipallars. Espot, Port Ainé, Tavascan i Virós-Vallferrera es projecten com una destinació global sota aquest nom. Ara bé, cada estació conserva la seva identitat. Que cada estació conservi la seva personalitat té, també, la seva extensió en les activitats après-ski. En aquest sentit un bon exemple seria el d’Espot, que està fent una aposta per promoure activitats que, un cop tanquen els remuntadors, s’ofereixen als qui busquen experiències diferents.

L’entorn d’Espot, al límit del Parc Nacional d’Aigüestortes i Llac de Sant Maurici, ja és per si mateix un al·licient per visitar-la, però és gràcies a aquesta situació que s’hi afegeix una característica que la fa única, i és el seu cel nocturn.

El cel de l'estació d'esquí d'Espot va ser declarat per la UNESCO, l’octubre de 2018, com a destinació Turística Reserva Starlight. Ho és per la seva mínima contaminació lumínica. Si a tot això encara hi sumem la gastronomia local, el resultat és una activitat après-ski única. Particular. Genuïna.

Per lligar-ho tot plegat com una activitat singular, l’estació ha incorporat enguany una màquina trepitjaneus amb cabina de passatgers per a 15 persones. Prèvia reserva, un guia acompanya els interessats en l’observació del cel Star Light fins a una taula astronòmica situada a 2.000 metres, a prop del restaurant-cafeteria.

L’únic condicionant perquè l’experiència acabi resultant 100% estel·lar és que la nit sigui serena i permeti observar els estels amb un telescòpic. L’experiència finalitza amb un sopar gastronòmic 100% pallarès.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny