Notícia

L’ou que triomfa a les cuines de Berasategui i Inditex passa per l’Snow Club Gourmet

30 esquiadors privilegiats baixen les pistes de Copa del Món i recuperen forces amb un esmorzar nutritiu amb el millor ou del món com a ingredient estrella

ou,ecologic,grandvalira
L’ou que triomfa a les cuines de Berasategui i Inditex passa per l’Snow Club Gourmet Autor/a: Grandvalira
L’ou ecològic que triomfa a les cuines de Martin Berasategui i Inditex protagonista de l’Snow Club Gourmet a Grandvalira. 30 esquiadors privilegiats baixen les pistes de Copa del Món i recuperen forces amb un esmorzar nutritiu amb el millor ou del món com a ingredient estrella. Del ‘marisc de l’interior’ al marisc de mar amb un sopar degustació capitanejat pel xef gallec Gerson Iglesias de la televisió de Galícia.


Esquiar en petit comitè abans que surti el sol i en silenci absolut. Esmorzar gurmet amb la degustació del que per a molts és el millor ou del món. Aquesta combinació d’esquí i alta gastronomia ha estat possible a Grandvalira aquest cap de setmana en una nova edició de l’Snow Club Gourmet de Soldeu El Tarter. Al voltant de 30 esquiadors van tenir l’oportunitat de baixar les mítiques pistes de Copa del Món, i posteriorment van gaudir d’un esmorzar ben nutritiu per recuperar forces. No es tractava d’un àpat matiner qualsevol. 

Martin Berasategui, el xef amb més estrelles Michelin de la Península i Amancio Ortega, magnat de la moda, fundador i accionista del grup Inditex, son dos enamorats dels ous ecològics d’un petit llogaret de Pontevedra. El primer paga 2 euros per cada ou i és un ingredient que ofereix gran versatilitat dins de les seves cuines d’alt standing. El segon, ha introduït l’ou i altres productes que elabora David Sueiro (Galo Celta) als menjadors de les seus d’Inditex oferint aquests aliments a prop de 10.000 empleats de l’imperi de la moda espanyola.

Aquest ou tan cobejat per alguns grans noms de la gastronomia va ser el protagonista de la segona jornada de la 4a edició de l’Snow Club Gourmet, una iniciativa adreçada als esquiadors i no esquiadors amb paladars exigents, que té lloc durant la temporada de neu. Aquest aliment té un perfil nutricional molt interessant i pot tenir presència en múltiples plats dolços i salats. Si existeixen uns ous d’or son els que surten de l’explotació avícola de David Sueiro, un gallec emprenedor i artesà que ha aplicat una filosofia romàntica recuperada dels avantpassats, els dels nostres avis. “Els llogarets s’estaven despoblant, els galls de corral (de mos) estaven pràcticament extingits i simplement hem recuperat els mètodes d’abans”, ha explicat. “Ens movem en les premisses de vetllar pel benestar animal, no contaminar i, per tant, produir de forma sostenible des de l’inici fins al final del procés. No treballem amb plàstics, ho fem tot a granel”, ha afegit.

Les aus de David Sueiro viuen en llibertat i s’alimenten de forma saludable i natural pels camps de Vila Cruces, la localitat de Pontevedra on s’ha instal·lat Galo Celta. “El menjar, la genètica i l’exercici donen com a resultat aquest tipus d’ous, que es diferencien dels que segueixen processos més industrialitzats per la seva cremositat i untuositat”, assegura el gallec. Els ous de Sueiro s’exporten al Japó, a diferents països del centre d’Europa, en tendes gurmet especialitzades i en 100 restaurants d’alta gastronomia de l’Estat espanyol.

L’esmorzar gurmet va tenir lloc al restaurant La Cabana del sector Soldeu de Grandvalira. Tematitzat amb un aire campestre, amb el so tradicional de la música celta gallega de fons i amb les botes d’esquí posades, els socis i amics de l’Snow Club Gourmet van poder degustar caldo de gallina vella, embotits artesans de gall de corral, fuet, xoriço, piruletes de pularda amb mel i mostassa, ous ferrats amb ratlladura de tòfona de Tartuflangue i formatge i codony artesà, entre d’altres. 
 
Sopar amb aires gallecs amb Gerson Iglesias

I de l’esmorzar amb el ‘marisc de l’interior’ amb els ous de Galo Celta, al marisc de mar amb la celebració del sopar al restaurant L’Arrosseria del sector El Tarter de Grandvalira, a més de 2.100 metres d’altitud. Al capdavant dels fogons, Gerson Iglesias finalista del Fòrum gastronòmic de La Corunya 2019 i xef del programa Come a Comarca de la Televisió de Galícia amb l’equip de Soldeu El Tarter dirigit per Xavi Solé, director d’operacions de restauració. El menú degustació va consistir en: ou de cresta de gall, vapor i gel, navalla glacejada amb salsa de rostit, viera, faves amb cloïsses, ou amb caviar, ostres de gall, castanya i nabius i flam amb nata a l’albariño. Tot plegat maridat amb vins gallecs amb denominació d’orígen Ribeiro, Valdeorras, Ribera sacra i Rias Baixas. 
  
Properes jornades de l’Snow Club Gourmet

15 de febrer. Fina Puigdevall propietària de Les Cols (Olot), guardonat amb dues estrelles Michelin amb una proposta que homenatjarà el lideratge femení i l’esperit emprenedor de Madame Clicquot.

7 de març. Disfrutar Barcelona (2* Michelin) amb Caviaroli. Presència d’un dels 10 millors restaurants del món segons World’s 50 Best Restaurants. Proposta creativa amb autèntica destresa tècnica.

21 de març. Oriol Casals, xef del restaurant Teòric de Barcelona amb una proposta de Cal Tomàs, una experiència d’arrels familiars i respecte per la natura amb aliments saludables i saborosos.

4 d’abril. L’arrossada Miramar. El restaurant Miramar de Llançà (2* Michelin) es desplaça del mar a la muntanya amb una degustació sofisticada i avantguardista de costa i amb l’arròs Acquerello.




Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial