Notícia

Bronze de Queralt Castellet al Dew Tour de Copper Mt.

Queralt Castelle
Bronze de Queralt Castellet al Dew Tour de Copper Mt. Autor/a: Dew Tour
Després d'una caiguda la setmana passada i tota la setmana sense haver pogut entrenar, la rider de Sabadell puja al podi de nou i revalida títol.


Quina temporada està fent Queralt Castellet. Després de la Copa del Món FIS Mammoth Mt. La setmana passada, de la qual venia d'un qüestionat cinquè lloc (alguns jutges consideren que hauria d'haver quedat tercera) després d'una caiguda en la primera ronda, les coses per a la de Sabadell no han estat fàcils aquesta setmana.

De tornada a Copper Mountain, Colorado, on fa tan sols dos mesos inaugurava temporada pujant al més alt de podi a la Copa del Món, Castellet no ha pogut entrenar per al Dew Tour cap dels quatre dies a causa de les molèsties i marejos com a conseqüència de la caiguda.

A més, les condicions climatològiques no van acompanyar i, ahir, amb una temperatura de 23 graus sota zero i una incessant nevada, l'obertura del mig tub no va ser possible i per tant els entrenaments van ser cancel·lats.

Amb les seves competidores havent entrenat els quatre dies, a Queralt no li ha quedat una altra que adaptar-se a la situació. Amb tres rondes per davant en aquesta final del Superpipe modificat del Dew Tour (a més del Pipe, hi havia mòduls que permetien major creativitat en les rondes), la situació ha requerit anar prenent decisions en cada ronda.

Una primera amb 77,33 punts en què ha realitzat un truc menys i ha acabat en quarta posició, una segona amb una petita caiguda que l'ha mantingut en el mateix lloc i una ronda final composta per un Indie a Valley-oop, Method , un gran Frontside900 i un Backside 900 que li han atorgat 81,66 punts, pujar a la tercera posició i revalidar el bronze de l'any passat, però amb una ronda millor.

Al podi l'han acompanyat de nou Jiayu Liu amb l'or i Maddie Mastro amb la plata. Queralt ha guanyat el Dew Tour en dues ocasions (2010 i 2011).

"Ha estat una setmana complicada venint d'una caiguda i sense haver pogut entrenar. Així que ha tocat arribar a un lloc, adaptar-se, treure-ho tot en un dia i posar una mica d'alguna cosa que no és tècnica: intuïció, feeling, estar pendent ... Però afortunadament, a més, el temps ha acompanyat en l'últim moment i ha sortit el sol", comenta Queralt.

"Sabia que si no tenia el cap el 100%, no seria possible i que si tenia alguna molèstia hauria de parar perquè el coll estrenyia. Ahir mateix vaig preguntar a l'entrenadora si tenien reserves perquè no sabia si anava a poder pujar, però vam quedar que podia decidir-ho fins 15 minuts abans de la competició segons com estigués i a la fi he pogut", conclou.

Queralt viatjarà a el Canadà per disputar la cinquena i última prova de la Copa del Món a Calgary on la lluita pel Globus de Cristall està molt ajustada. 

Classificació DEW Tour Copper MT

Jiayu Liu (Xina) - 92,00 punts
Maddie Mastro (EUA) - 90,00 punts
Queralt Castellet (Espanya) - 81,66 punts
Zoe Kalapos - 80,00 punts
Brooke D'Hondt - 75,00 punts
Haruna Matsumoto - 72,33 punts
Sonny Alba - 70,66 punts
Summer Fenton - 31,00

Calendari de proves temporada 2019-20

Copa del Món FIS Calgary (Alberta, CAN) 13 al 15 feb
X Games Xina (Chongli, CN) 17 al 23 feb (CANCEL·LATS)
US Open (Colorado, EUA) 25 feb al 2 mar
Campionats d'Espanya (Baqueira Beret) 29 mar
Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial