Notícia

A l'estació d'esquí d'Ax Bonascre volen saber la teva opinió

Un projecte en fase de tràmit connectarà via telefèric Mérens-Les-Vals amb l'estació d'esquí d'Ax-Bonascre

ax,planol,pistes
Plànol de pistes d'Ax 3 Domaines Autor/a: Ax3Domaines
Ax Bonascre vol saber la teva opinió. Un projecte preveu connectar Merens les Vals amb un telefèric fins a l'estació d'esquí d'Ax. Merens Les Vals és a només 34 km de Puigcerdà i el nou remuntador la convertiria en un peu de pistes de l'estació d'esquí d'Ax sector Bonascre. El projecte de futur telefèric per unir Mérens-les-Vals amb el pic de Savis (1.958 m), extrem oriental del domini esquiable d'Ax 3 Domaines sector Bonascre, està pensat per a facilitar l'entrada dels esquiadors catalans.


Una consultora de Grenoble (França), amb el suport d'una homòloga al sud dels Pirineus, ha activat una enquesta per saber més sobre l'interès dels esquiadors del vessant sud del Pirineu per visitar Ax 3 Domaines a l'hivern per esquiar o per gaudir de les muntanyes o a l'estiu des del poble de Mérens els vals.

En el qüestionari online es pregunta per la procedència de l'usuari, el tipus d'estada a Ax, els esports que es practiquen i l'interès a acudir a l'estació des Mérens-les-Vals, etc. Els seus resultats no són vinculants, però s'han de tenir en compte a l'hora d'instal·lar un telefèric al cor de la vila que donaria un accés directe i ràpid a la zona d'esquí a l'hivern i, a l'estiu, a una zona de diversió, un passarel·la panoràmica penjada al buit i un restaurant panoràmic.

La construcció de la nova infraestructura està programada per a l'estiu de 2021 sempre que el projecte vagi  superant tots els tràmits en curs, entre ells els mediambientals. Ax 3 Domaines és a menys de 40 minuts de Puigcerdà pel túnel del Puymorens.

El remuntador mecànic tindria la base de sortida a la població de Mérens-les-Vals i arribada a el pic de Savis (Pic de Savis 1.958 m), on enllaçarà amb el sector Campels i permetria retallar en 7 minuts la distància entre la boca nord del túnel de Pimorent i l'entrada a l'estació, que actualment es fa per la població d'Ax Les Thermes amb un telecabina fins a Bonascre, cota baixa de l'estació d'Ax.

A més, dotaria a Ax d'un accés directe per ferrocarril a través de la línia de la Tor de Querol. Podeu contestar a l'enquesta en aquest enllaç,

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots