Notícia

El bus blanc de la Cerdanya, una opció econòmica i pràctica per pujar a pistes

El bus blanc ofereix dues rutes per a recollir els esquiadors/es o temporers i portar-los fins a La Molina i Masella

bus,blanc,cerdanya,exterior,snowboard,passatgers
Un grup d'esquiadors puja al bus blanc de la Cerdanya a Puigcerdà Autor/a: IST
El Consell Comarcal de la Cerdanya posa en marxa cada any un servei de bus per al transport d'esquiadors entre els pobles de la plana i les estacions d'esquí. Aquest servei de transport públic, conegut amb el nom de Bus Blanc de la Cerdanya, ofereix dues rutes per a recollir els esquiadors/es o temporers i portar-los fins a les estacions de La Molina i Masella.


bus-blanc-viatgers-cerdanya-%40IST

El Consell Comarcal de la Cerdanya va posar en marxa a la temporada d'hivern 2003-04 un servei de bus per al transport d'esquiadors entre els pobles de la plana cerdana i les estacions d'esquí. Aquest servei de transport públic, conegut amb el nom de Bus Blanc de la Cerdanya, ofereix dues rutes per a recollir els esquiadors i portar-los fins a les estacions de La Molina i Masella.

El servei de bus a pistes es repeteix en cada campanya de neu i es posa en marxa un cop s'inicia la temporada, normalment per la Puríssima, i es deixa de prestar el servei a partir del Dilluns de Pasqua. Funciona els caps de setmana i en períodes festius com la Puríssima, Nadal i Setmana Santa.

Segons dades del Consell Comarcal, a la temporada passada, la 2018-19, el servei de bus a pistes el van fer servir prop de 700 persones, i la campanya precedent (2017-18) gairebé es va arribar als 800 passatgers. La xifra varia en funció de si la temporada comença amb neu i d'hora o, si pel contrari, es retarda i no és del tot bona.

Pel que fa al perfil d'usuaris, majoritàriament es tracta d'esquiadors que s'allotgen en hotels de la zona i de joves residents a la comarca que no disposen de carnet de conduir. També en fan ús alguns temporers contractats per als caps de setmana en diferents establiments d'hostaleria o d'altres activitats econòmiques vinculades a la temporada de neu.

Dues línies de servei

El servei de transport públic ofereix dues línies per recollir els esquiadors dels pobles de la vall cerdana. Una de les rutes s'inicia a All a les 07.20 i passa per Ger, Bolvir, Llívia, Puigerdà, Queixans, el Vilar d'Urtx, Urtx i Alp per arribar a la Molina a les 08.50 del matí i posteriorment a Masella on finalitza la ruta a les 09.05 h.

La segona ruta s'inicia a Martinet a les 07.45 h i passa per Prullans, Bellver, Prats, Urús, Das, Alp, la Molina (08.50 h) i Masella (09.05 h). Les tornades, després de la jornada d'esquí, segueixen el mateix recorregut a la inversa i s'inicien en els dos casos a les 14.15 h i finalitzen a All a les 16.00 h i a Martinet a les 15.35 h.

El preu del bitllet del Bus Blanc és de dos euros per trajecte i els punts de recollida són sempre les estacions de bus de cadascun dels pobles esmentats, tot i que en el cas de Puigcerdà també hi figura una parada a tocar de l'estació de servei Morer, a prop de l'estació de tren.

Més informació del servei i horaris en aquest enllaç. El Consell Comarcal també posa un servei de telèfon per a consultes. 972 884 884.

L'opció de la línia de tren Rodalies 3

A banda del servei del Bus Blanc de la Cerdanya per pujar a pistes en transport públic, cal tenir present que també hi ha l'opció de fer-ho pels trens de la línia 3 de Rodalies. Es pot fer per mitjà del tren que surt a les 08.56 h de Puigcerdà o d'Alp-Urtx a les 09.05 i que arriba a l'estació de tren de La Molina (cota 1450), a les 09.16 h. La tornada es fa a les 15.30 h els dies feiners i a les 14.55 els dissabtes, diumenges i festius.

Un cop s'arriba a l'estació de tren hi ha un servei de bus intern que uneix La Molina barri de l'estació de tren (cota 1450) amb Pista Llarga (cota 1700). Té parada a l'Alberg Verge de les Neus, Hotel Roc Blanc, Pere Carné / Xalet UEC, Hotel Supermolina, Adserà, Solineu (davant l'Ermita), Hotels HG / Guitart i rotonda pista llarga).

Aquest servei de bus intern circula des de 8:45 h fins a les 10:00 passant cada mitja hora, i a partir de les 10 ho fa a cada hora fins a les 16 h. A partir d'aquesta hora torna a circular cada 30 minuts. El seu cost és de 2 € el trajecte, però és gratuït si es disposa del passi de temporada.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Opinions

Més opinions


Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny