Notícia

El bus blanc de la Cerdanya, una opció econòmica i pràctica per pujar a pistes

El bus blanc ofereix dues rutes per a recollir els esquiadors/es o temporers i portar-los fins a La Molina i Masella

bus,blanc,cerdanya,exterior,snowboard,passatgers
Un grup d'esquiadors puja al bus blanc de la Cerdanya a Puigcerdà Autor/a: IST
El Consell Comarcal de la Cerdanya posa en marxa cada any un servei de bus per al transport d'esquiadors entre els pobles de la plana i les estacions d'esquí. Aquest servei de transport públic, conegut amb el nom de Bus Blanc de la Cerdanya, ofereix dues rutes per a recollir els esquiadors/es o temporers i portar-los fins a les estacions de La Molina i Masella.


bus-blanc-viatgers-cerdanya-%40IST

El Consell Comarcal de la Cerdanya va posar en marxa a la temporada d'hivern 2003-04 un servei de bus per al transport d'esquiadors entre els pobles de la plana cerdana i les estacions d'esquí. Aquest servei de transport públic, conegut amb el nom de Bus Blanc de la Cerdanya, ofereix dues rutes per a recollir els esquiadors i portar-los fins a les estacions de La Molina i Masella.

El servei de bus a pistes es repeteix en cada campanya de neu i es posa en marxa un cop s'inicia la temporada, normalment per la Puríssima, i es deixa de prestar el servei a partir del Dilluns de Pasqua. Funciona els caps de setmana i en períodes festius com la Puríssima, Nadal i Setmana Santa.

Segons dades del Consell Comarcal, a la temporada passada, la 2018-19, el servei de bus a pistes el van fer servir prop de 700 persones, i la campanya precedent (2017-18) gairebé es va arribar als 800 passatgers. La xifra varia en funció de si la temporada comença amb neu i d'hora o, si pel contrari, es retarda i no és del tot bona.

Pel que fa al perfil d'usuaris, majoritàriament es tracta d'esquiadors que s'allotgen en hotels de la zona i de joves residents a la comarca que no disposen de carnet de conduir. També en fan ús alguns temporers contractats per als caps de setmana en diferents establiments d'hostaleria o d'altres activitats econòmiques vinculades a la temporada de neu.

Dues línies de servei

El servei de transport públic ofereix dues línies per recollir els esquiadors dels pobles de la vall cerdana. Una de les rutes s'inicia a All a les 07.20 i passa per Ger, Bolvir, Llívia, Puigerdà, Queixans, el Vilar d'Urtx, Urtx i Alp per arribar a la Molina a les 08.50 del matí i posteriorment a Masella on finalitza la ruta a les 09.05 h.

La segona ruta s'inicia a Martinet a les 07.45 h i passa per Prullans, Bellver, Prats, Urús, Das, Alp, la Molina (08.50 h) i Masella (09.05 h). Les tornades, després de la jornada d'esquí, segueixen el mateix recorregut a la inversa i s'inicien en els dos casos a les 14.15 h i finalitzen a All a les 16.00 h i a Martinet a les 15.35 h.

El preu del bitllet del Bus Blanc és de dos euros per trajecte i els punts de recollida són sempre les estacions de bus de cadascun dels pobles esmentats, tot i que en el cas de Puigcerdà també hi figura una parada a tocar de l'estació de servei Morer, a prop de l'estació de tren.

Més informació del servei i horaris en aquest enllaç. El Consell Comarcal també posa un servei de telèfon per a consultes. 972 884 884.

L'opció de la línia de tren Rodalies 3

A banda del servei del Bus Blanc de la Cerdanya per pujar a pistes en transport públic, cal tenir present que també hi ha l'opció de fer-ho pels trens de la línia 3 de Rodalies. Es pot fer per mitjà del tren que surt a les 08.56 h de Puigcerdà o d'Alp-Urtx a les 09.05 i que arriba a l'estació de tren de La Molina (cota 1450), a les 09.16 h. La tornada es fa a les 15.30 h els dies feiners i a les 14.55 els dissabtes, diumenges i festius.

Un cop s'arriba a l'estació de tren hi ha un servei de bus intern que uneix La Molina barri de l'estació de tren (cota 1450) amb Pista Llarga (cota 1700). Té parada a l'Alberg Verge de les Neus, Hotel Roc Blanc, Pere Carné / Xalet UEC, Hotel Supermolina, Adserà, Solineu (davant l'Ermita), Hotels HG / Guitart i rotonda pista llarga).

Aquest servei de bus intern circula des de 8:45 h fins a les 10:00 passant cada mitja hora, i a partir de les 10 ho fa a cada hora fins a les 16 h. A partir d'aquesta hora torna a circular cada 30 minuts. El seu cost és de 2 € el trajecte, però és gratuït si es disposa del passi de temporada.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots