Notícia

Les estacions de les Neus Catalanes registren un 95% d'ocupació

Les estacions del Pirineu Oriental francés gaudeixen d'un mes de febrer realment espectacular

Aigua i amor
Aigua i amor Autor/a: Victor Riverola i Morera
Èxit total a les estacions de Les Neus Catalanes gràcies a les vacances de febrer i l'afluència de milers d'esquiadors catalans. Per primer cop, s'està enregistrant un increment notable d'esquiadors valencians i andalusos.


Les vacances escolars a França, l'excel·lent tasca realitzada durant els últims quatre anys en l'àmbit de comunicació, modernització i creació d'una oferta apres-ki d'alt nivell i els preus assequibles han ajudat a posicionar a les estacions del Pirineu Oriental francès entre les més apreciades pels esquiadors del sud d'Europa.
 

Les vacances escolars a França solen marcar l'equador de la temporada d'esquí al país veí, omplint les estacions i les poblacions de muntanya de familiars amb nens i d'esquiadors en general. És un període de temps ple d'ofertes, on les activitats i l'oci a la neu es multipliquen d'una manera més que interessant. Avui en dia, no podem negar que el calendari de vacances de països com França o Suïssa és molt més lògic que el nostre (amb tres mesos de vacances escolars a l'estiu, tot un disbarat) i en l'àmbit d'esquí, tampoc podem negar que les estacions fan el seu agost amb les famílies esquiadores, una dada molt positiva que ajuda a l'economia de les poblacions de muntanya franceses. A estacions com Les Angles, la seva nova joia en forma de balneari (Angleo), la nova bolera i el "Bibiche bar & resta" estan registrant una afluència espectacular, així com tots i cada un dels restaurants de la població on es preparen especialitats regionals d'alt nivell, demostrant que si s'ofereix una bona oferta més enllà de l'esquí, l'èxit està garantit.

A Les Neiges Catalanes ho tenen molt clar i aquesta temporada, no hi ha esvorancs ni obres a la carretera nacional de Perpinyà a Montlluís que els puguin frenar, demostrant que les estacions del Pirineu Oriental francès tenen molta força (viuen un dels seus millors moments). Tal com ens confirmen els responsables de premsa i comunicació de Neiges Catalanes, l'ocupació la darrera setmana està fregant el 95%, arribant al 100% en algunes estacions, sent la millor temporada que es recorda en molts anys. Encara mantenen molta neu, tenen sol i bones temperatures i els preus són més assequibles... Els números no enganyen i els beneficis obtinguts estan superant amb escreix els d'anteriors campanyes, ajudant a les inversions de futur que s'han programat. Lluny de parlar de modes (una paraula poc agraciada que augura un cert èxit temporal), totes les estacions estan demostrant que poden seduir els esquiadors innovant, aportant idees, bons preus i una oferta cultural, lúdica i gastronòmica molt per sobre de la mitjana.

I és precisament en aquests punts on radica el "punt" d'inflexió (valgui la redundància): la majoria d'esquiadors i visitants gaudeixen de l'entorn, sense que els faci mandra conduir mitja hora més per poder esquiar molt més tranquils, amb bona neu, bons preus, balneraris, cinemes, pistes de bitlles, trineus i alguns dels millors restaurants de sud de França a la seva disposició. Aquesta temporada s'ha pogut observar que el salt qualitatiu és enorme, despuntant estacions com Font Romeu-Pirineus 2000 i Les Angles, que estan batent rècords de facturació setmana rere setmana. Des de Formigueres a PortePuymorens, passant per Les Angles, La Quillane, Cambre d'Aze, l'Espai Nòrdic del Capcir i Font Romeu-Pirineus 2000 (Puyvalador no ha pogut aguantar aquesta setmana), el volum d'esquiadors demostra que mai és tard per reinventar-se.


De moment, els números conviden a ser optimistes, esperant que el fred intens i les nevades tornin al Pirineu. Els gruixos que es mantenen a les estacions de Les Neiges oscil·len entre els 40 cm i el metre cinquanta, destacant l'excel·lent tasca del personal de les estacions, compactant i treballant la neu per oferir la millor qualitat als milers i milers d'esquiadors que durant tot el mes de febrer gaudiran de les seves pistes.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial