Notícia

La Fundació Bosch Aymerich i l'Obra social de La caixa fan entrega dels xecs beca

L'acte es va celebrar ahir a Masella i se'n beneficien els estudiants d'Alp, Bagà, Das i Urús

Fundació Bosch Aymerich,beques
La Fundació Bosch Aymerich i l'Obra social de La caixa fan entrega dels xecs beca Autor/a: Masella
Ahir es van entregar a Masella les beques-estudi de la Fundació Bosch Aymerich i l'Obra Social "La Caixa". La dotació de les beques ha sigut per un import total de 50.000 € a repartir entre els vint-i-cinc joves estudiants d'aquestes poblacions.


masella-beques-2020

Aquest dissabte 15 de febrer s'ha realitzat a Masella el lliurament de la IV edició de les beques-estudi de la Fundació Bosch Aymerich i l'Obra Social "La Caixa" destinades als joves estudiants d'Alp, Bagà, Das i Urús. Són els municipis pels quals s'estén el domini esquiable de l'estació d'esquí Masella.

Aquestes beques les lliura l'Obra Social "La Caixa" i la Fundació Bosch Aymerich i van adreçades a fomentar l'estudi, amb ajuts econòmics pels joves d'aquests municipis de la comarca de la Cerdanya i del Berguedà. La dotació de les beques ha sigut per un import total de 50.000 € a repartir entre els vint-i-cinc joves estudiants d'aquestes poblacions.

L'acte de lliurament ha anat a càrrec dels patrons de la Fundació Bosch Aymerich, directius de Masella i de Caixa Bank, dels alcaldes d'aquests
municipis, directius de la Generalitat de Catalunya encapçalats pel Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet,
que amb el seu parlament ha tancat l'acte.

Entre els parlaments de l'acte s'ha recordat la figura de Josep M Bosch Aymerich, cofundador de Masella, i que predicava en l'exemple en la cultura de l'esforç. Així que fidel als principis de l'impulsor de la Fundació, en els parlaments totes les autoritats han emplaçat a tots els joves guanyadors de la importància de l'esforç i la tenacitat en els estudis per tal de garantir bons professionals que en el futur seran professionals qualificats de les empreses de la Cerdanya i del Berguedà. I el President de la Fundació Bosch Aymerich, Àngel Sáez, també ha remarcat
que la Fundació col·labora amb:

• La realització de les Setmanes Blanques de la Cerdanya. En concret, s'ha signat convenis amb l'Escola Bac de Cerdanya, l'Escola Llums del Nord i l'Institut Pere Borrell, per tal de potenciar la participació de les escoles de la Cerdanya i fomentar la pràctica de l'esquí entre tots els alumnes d'aquestes escoles. La FBA ha aportat un ajut que ja beneficia a més de 600 alumnes assumint el cost del transport, el material d'esquí, el forfet i els àpats a les pistes. En properes edicions s'estudiarà obrir la participació a més escoles de la Cerdanya, amb l'objectiu d'estendre la possibilitat de practicar l'esport de l'esquí a més alumnes de la comarca.

• Els cursos de Mountain Medicine, Associació per la Recerca i Assistència Sanitària en el Medi Natural, vinculada a l'Hospital Transfronterer de Puigcerdà. Aquesta associació fomenta la formació i la recerca a través de cursos, "symposiums", etc. en emergències mèdiques en el medi natural. Són cursos liderats pel Dr. Enric Subirats, un referent internacional en medicina de muntanya.

Per finalitzar l'acte aquests joves, acompanyats pels seus familiars, han compartit un aperitiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny