Notícia

Fina Puigdevall, 2 estrelles Michelin, va passar aquest cap de setmana per l'Snow Club Gourmet de Grandvalira

El biestrellat restaurant Les Cols es posa al capdavant dels fogons de l’estació per retre homenatge a Madame Clicquot, ‘La Grande Dame de la Champagne’

Fina Puigdevall
Fina Puigdevall, 2 estrelles Michelin, va passar aquest cap de setmana per l'Snow Club Gourmet de Grandvalira Autor/a: Grandvalira
L’Snow Club Gourmet de Grandvalira eleva el llistó amb la cuina de 2 estrelles Michelin de Fina Puigdevall. Recordar que Puigdevall és Premi Nacional de Gastronomia i connecta el paisatge volcànic de la Garrotxa amb els Pirineus a través d’un menú de quilòmetre zero. Grandvalira continua el camí de la immersió gastronòmica oferint experiències inèdites i donant l’oportunitat de tastar les especialitats de grans i condecorats xefs.


Poc més de 140 km a través de successives muntanyes separen Olot del país dels Pirineus. Aquest cap de setmana, el paisatge rural de la comarca de la Garrotxa s’ha traslladat a les cuines de l’estació de Grandvalira mitjançant un menú degustació elaborat pel restaurant amb dues estrelles Michelin, Les Cols i amb un oportú maridatge a càrrec de Veuve Clicquot, amb una selecció del seu xampany francès més emblemàtic. L’Snow Club Gourmet ha elevat el llistó en una jornada sense precedents amb Fina Puigdevall compartint fogons amb la seva filla i cap de cuina del prestigiós restaurant, Martina Puigvert, l’equip de restauració de Soldeu El Tarter i amb un maridatge amenitzat per Alejandro Santos,  Brand Manager de Veuve Clicquot.

La jornada gastronòmica s’ha centrat en la iniciativa ‘l’Atelier de Grans Dames’, un projecte impulsat per Veuve Clicquot que reforça els valors del lideratge femení i que ret homenatge a l’esperit emprenedor i innovador de Madame Clicquot, la Grande Dame de la Champagne’. Fina Puigdevall, recentment guardonada amb el Premi Nacional de Gastronomia 2019, és un dels grans noms inspiradors que s’ha unit al club de les grans dames del que formen part dones emprenedores i incombustibles del món de la gastronomia.

Snow%20Club%20Gourmet%20Les%20Cols%20%26%20Veuve%20Clicquot

De la Masia de la Garrotxa a més de 2.000 m d’altitud

Les propostes de Fina Puigdevall han anat en consonància amb la seva cuina sòbria, sostenible, emparada en la tradició catalana i amb un desplegament de senzillesa recolzada en la creativitat. Tot plegat amb una visió particular dels productes propis del territori de la Garrotxa. I és que, la propietària de Les Cols, ha començat una tasca d’investigació i de recuperació de l’horta tradicional de la comarca. 

El menú degustació s’ha servit per a 50 comensals al restaurant L’Arrosseria del sector El Tarter de Grandvalira, a més de 2.000 m d’altitud i ha consistit en: Aperitius del nostre hort, elaborats amb farinetes ancestrals, caldo volcànic de benvinguda, la terra i l’aigua, mongetes de Santa Pau, bitxo confitat i cansalada vegetal, ou fresc del dia evocant un caneló, pasta fresca, carn de rostit i nou moscada, bacallà, llom, brandada, panses i raïm, espatlla de corder, llet d’ovella, farigola i llana, cítrics en diferents textures i paisatge volcànic, xocolata, ratafia i fajol. El maridatge amb Veuve Clicquot Yellow Label brut, Veuve Clicquot Vintage 2012 blanc, Veuve Clicquot Extra brut extra old, Veuve Clicquot la Grande Dame 2008 blanc i Veuve Clicquot Rich blanc.

Snow%20Club%20Gourmet-les%20Cols-Veuve%20Clicquot-5-02-2020

El club gurmet persevera en el camí ascendent cap a la immersió gastronòmica a l’estació d’esquí oferint l’oportunitat de fer accessible la cuina de grans xefs a través de les jornades de l’Snow Club Gourmet. “És una bona excusa per fer un bon tast de la gastronomia de restaurants de prestigi en els que no sempre s’hi pot tenir fàcil accés, ja sigui per disponibilitat o bé per distància”, explica Àlex Orúe, director de restauració de Grandvalira als sectors de Soldeu El Tarter. 

L’Snow Club Gourmet dels sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira arriba a l’equador de la programació de la temporada d’esquí. Aquesta campanya de neu ja han passat per les cuines de L’Arrosseria (El Tarter), La Cabana i el Wine & Meat Bar by Jean Leon (Soldeu) noms com David Rustarazo (Nairod), Gerson Iglesias (Galo Celta). 

Snow%20Club%20Gourmet-Les%20Cols-mongetes-Santa%20Pau
Les mongetes de Santa Pau, presents de forma exquisida a l'Snow Club Gourmet de Grandvalira aquest passat cap de setmana (Foto: GV).

Properes jornades de l’Snow Club Gourmet 

7 de març. Disfrutar Barcelona (2* Michelin) amb Caviaroli. Presència d’un dels 10 millors restaurants del món segons World’s 50 Best Restaurants. Proposta creativa amb autèntica destresa tècnica.

21 de març. Oriol Casals, xef del restaurant Teòric de Barcelona amb una proposta de Cal Tomàs, una experiència d’arrels familiars i respecte per la natura amb aliments saludables i saborosos.

4 d’abril. L’arrossada Miramar. El restaurant Miramar de Llançà (2* Michelin) es desplaça del mar a la muntanya amb una degustació sofisticada i avantguardista de costa i amb l’arròs Acquerello.




Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial