Notícia

Així ha anat la primera ElDorado Freeride Experience

El forapistes als Pirineus segueix bategant després de la nova proposta dElDorado Freeride Experience a Boí Taüll

ElDorado Freeride,boi taull
Imatges de la primera ElDorado Freeride Experience Autor/a: ElDorado Freeride
Quan el futur del forapistes més genuïnament local semblava tocat de mort al Pirineu català, un grup de 27 joves han pogut gaudir de dues jornades autèntiques de neu i muntanya, que permet seguir creient en el relleu dels riders que ara estan competint en el circ del FWT o el FWQ.


Coincidint amb la vintidosena edició d’ElDorado Freeride, el pioner d'aquesta espectacular modalitat als Pirineus, la direcció d'EDF va decidir reinventar la prova i convertir-la en un cap de setmana d'experiència de forapistes a Boí Taüll. Un total de 27 joves d'entre 11 i 16 anys provinents, principalment, d'Andorra, la Vall d'Aran i Candanchú, han gaudit de dues jornades de formació tant a nivell de seguretat com de competició.

L'essència del freeride més pur s'ha mantingut aquest cap de setmana a Boí Taüll amb tallers d'autorescat, estat de la neu i molt més coneixement bàsic a muntanya, que són eines clau a l'hora de practicar el forapistes. El moment més esperat per tots ha estat la competició que s’ha repartit en tres categories: noies esquí i nois U16 i U14, i malgrat que l'esperit no era competitiu tots els riders han donat el millor de si mateixos. El més ben valorat pels jutges ha estat Luis del Olmo, que s'ha imposat a la resta de riders tot i ser U14. Àlex Mortés ha estat el millor entre els més grans i Maria Castellví ha guanyat en noies.

La nova aposta d’ElDorado Freeride ha estat aplaudida per clubs, famílies i riders que han descobert una nova manera de formar-se i aprendre a muntanya. L'estació de Boí Taüll ha mantingut el seu suport al freeride facilitant tot el necessari a l'organització per al correcte desenvolupament de totes les activitats, ha expressat la seva satisfacció per aquest cap de setmana i ha mostrat la seva total predisposició per repetir en els propers anys .

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


41%


8%


52%

79 vots