Notícia

El nou telecabina de Vall de Núria ja és una realitat

El nou giny mecànic es posa en marxa demà dissabte 22 de febrer

telecabina,coma del clot,vall de nuria
El nou telecabina de Vall de Núria ja és una realitat Autor/a: FGC
FGC recupera el servei del telecabina Coma del Clot de Vall de Núria, transformat ara en un telefèric i amb el doble de capacitat
Ferrocarrils. L’equipament, aturat des del juny passat per obres de millora, tornarà a funcionar a partir d’aquest dissabte, 22 de febrer, i passarà de portar 220 persones/hora a poder dur-ne 415. Per a la seva renovació s’ha aprofitat part del material de l’Aeri d’Esparreguera.


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres de renovació del telecabina Coma del Clot de Vall de Núria, que tornarà a estar en servei a partir d’aquest dissabte, 22 de febrer, i transformat en un telefèric. L’equipament, tancat des del juny passat, ofereix ara cabines més àmplies i doblarà la capacitat de transport que tenia. En paral·lel, FGC està en procés de licitació d’un ascensor que ha de connectar l’andana de l’estació del Cremallera amb la zona d’embarcament del telefèric. Quan l’elevador estigui instal·lat, el telefèric estarà adaptat al 100% per a persones amb mobilitat reduïda.

Per a la renovació del telecabina, s’ha aprofitat part del material de l’Aeri d’Esparreguera, que està fora de servei des de l’any 2012 per poca demanda. Aquesta operació ha permès recuperar la instal·lació de l’estació de muntanya ripollesa, que després de 31 anys en funcionament ja havia arribat al final de la seva vida útil, mantenir els estàndards de qualitat del servei habitual d’FGC i augmentar la capacitat del servei.

Les noves cabines.

Amb la nova instal·lació s’incrementa la capacitat de transport i es passarà de 220 persones/hora fins a les a 415 persones/hora. A més, l’accés serà més còmode perquè les noves cabines no tenen elements que en dificulten l’entrada i les portes són més amples. A més, estaran aturades a les estacions, millorant així el transport de mercaderies des de l’estació de Vall de Núria fins a l’Alberg de Joventut situat al Pic de l’Àliga. El nou telefèric disposa de quatre cabines, dues en cada estació, amb capacitat per a dotze persones cadascuna. Les millores realitzades han inclòs també l’ampliació de l’espai de les zones d’espera on els usuaris accedeixen a les cabines.

L’Agència Catalana de Joventut ha col·laborat en l’augment de capacitat, gràcies a l’adquisició de les noves cabines. D’aquesta manera, a més de millorar el servei s’han pogut mantenir els llocs de treball de l’alberg i assegurar-ne el seu futur.

L'estació d'esquí i muntanya de Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista