Notícia

La Quillane, petita en extensió, gran en activitats

Aquesta petita estació al límit del Conflent i el Capcir és el màxim exponent d'una estació familiar


La Quillane (en català La Quillana) és una petita estació d'esquí situada a La Llagonne (La Llaguna en català), al límit de l'Alt Conflent i el Capcir. Que sigui 'petita' en extensió no vol dir que ho sigui en activitats, sinó tot el contrari. A La Quillane no només s'hi va a esquiar. Vam visitar l'estació el passat 19 de febrer en plenes vacances escolars i per tant amb molt ambient. En voleu saber més?


quillane-quillana-esquiador-%C2%A9IST

D'estacions d'esquí n'hi ha de totes mides: petites, grans, mitjanes i de gegants. La Quillane, al límit entre el Conflent i el Capcir, forma part del grup de les primeres, i la seva mida és precisament una de les condicions de la qual en saben treure profit els seus responsables: petita és sinònim d'unes característiques molt buscades per les famílies amb nens petits i que són l'ambient familiar i el caràcter tranquil.

No hi ha cap dubte que La Quillane és una estació petita. De fet, té més de gran parc de neu que no pas d'una estació d'esquí a imatge i semblança del que entenem avui dia per estació d'esquí. Ocupa una extensió d'aproximadament 1 km² on s'hi han traçat 5 pistes accessibles per tres teleesquís, el més llarg dels quals serveix per superar un desnivell de 70 metres. Les 5 pistes sumen uns 2,5 quilòmetres. La seva cota baixa és a 1.750 m i la cota alta a 1.810. Per al seu manteniment es disposa de dues trepitjaneus i d'una eficient xarxa de neu produïda, tal com vam poder comprovar en la nostra visita.

La Quillane, petita en extensió, gran en activitats

Ara bé, que La Quillane sigui una estació petita en extensió no vol dir que ho sigui en tots els serveis o activitats, tot el contrari. Precisament un dels valors afegits que té La Quillane és que es tracta d'una estació molt gran quant a activitats a oferir. Entre les principals hi destaquen l'esquí o el surf de neu, com és lògic, però després sorprèn que s'hi puguin practicar activitats com ara els vols en helicòpter, la immersió sota un llac glaçat, les motos de neu per a nens o la conducció sobre gel i neu destinada als conductors adults. També hi ha l'opció de practicar l'esquí nocturn.

quillane-quillana-paisatges-%C2%A9IST

En el peu de pistes, a tocar de la carretera D118, més o menys a mig camí entre La Llagonne i Matamala, disposa d'un aparcament que ens deixa al peu de l'edifici principal on hi trobem tots els serveis bàsics: botiga de venda i lloguer d'equips, servei mèdic, escola d'esquí, club Piou Piou per als més petits, serveis sanitaris i el restaurant Le Petit Chalet. Sobre el restaurant, Le Petit Chalet, cal dir que és conegut per la seva gastronomia i la decoració 100% muntanyenca. Disposa d'una terrassa sobre les pistes.

La Quillane, l'espai ideal per als debutants

Hem visitat l'estació aquest 19 de febrer i la seva responsable comercial i de comunicació, Najoua, ens ha explicat que La Quilane "és una petita estació ideal per a famílies amb nens que volen començar a esquiar. Aquí només hi ha 5 pistes, 4 verdes i 1 blava, i això la fa ideal per als debutants".  Sobre la clientela comenta que "són clients de la regió o la mateixa comarca, de ciutats com Perpinyà, Tolosa, Barcelona o de Puigcerdà mateix". Najoua destaca que La Quilane és una estació petita, amb ambient tranquil i caràcter familiar i precisament per aquestes raons esdevé ideal per als debutants "grans o petits" però també per als qui "són aficionats a l'esquí o per als qui no ho són", ja que recorda que s'hi poden fer altres activitats com ara conducció de vehicles sobre gel o vols en helicòpter.

L'estació va ser fundada l'any 1971 per Laurent Balaguer. El primer any s'hi va instal·lar un primer teleesquí i un any després ja s'hi afegia un segon remuntador, també un teleesquí. Des d'aleshores ha continuat millorant en serveis, equipaments i activitats.

La Quillane forma part del consorci de Les Neiges catalanes. El forfet de dia té un cost de 21,50 euros i el de migdia, a partir de les 13.00, costa 17,50 euros. ës una de les estacions d'esquí més econòmiques del Pirineu.

També s'hi pot accedir mitjantçant el forfet de temporada de Les Neus Catalanes, un passi que permet esquiar sense límits a Font Romeu, Les Angles, Portè Puymorens, Cambra d'Ase, Formigueres, Puyvalador (novetat respecte a l'any passat), La Quillane i l'estació d'esquí nòrdic Espace Nordic du Capcir.

Més informació de La Quillane a:
www.laquillane.fr

El nostre vídeo-reportatge de La Quillane en aquest enllaç.

L'estat de pistes en aquest link:
https://www.facebook.com/laquillane/

la-quillane-1

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny